sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kyllä historia on tärkeä oppiaine

Ruotsista kajahtaa, paikallisten vihreiden kansanedustaja Mehmet Kaplan (Miljöpartiet) vertaa talvisodan ruotsalaisia vapaaetoisia taistelijoita jihadisteihin, joita yleisen katsantokannan mukaan pidetään terroristeina.

Britannia ja Saksa: Irakin ja Syyrian jihadistit uhka Euroopalle (19.6. HS)

Stefan Olsson on koulussa lukenut hyvin historian oppikirjansa, kun hän toteaa, että v. 1939 iso diktatuuri Neuvostoliitto hyökkäsi pieneen demokraattiseen valtioon Suomeen.

En millään ilveellä löydä, mitä yhteistä on jihadisteilla ja Suomea auttamaan tulleilla vapaaehtoisilla ruotsalaisilla. Ruotsalaiset vapaaehtoiset tulivat puolustamaan pohjoismaista demokratiaa.

Elämä ei ole pelkkää chillailua, toivon sydämestäni, että suomalaiset peruskoululaiset ja lukiolaiset lukevat kunnolla historian läksynsä. 

Ruotsalainen peruskoulu on jo kriisissä:

Ruotsin koulupaniikki (Properuskoulu 12.3.2014) 


1.7. Stefan Olsson: Miljöpartiet liknar jihadister vid frivilliga under finska vinterkriget

Stefan Olsson: 1939 attackerades den lilla demokratiska staten Finland av den stora diktaturen Sovjetunionen. Sverige som nation engagerade sig starkt för Finlands sak. Vi skeppade över försvarsmateriel och tillät friviliga att delta i den finländska krigsmakten.

1 kommentti:

  1. Pohjoismainen demokratia taitaa Ruotsissa olla muisto vain.

    Tanskassahan on perustettu jo radioasema jossa ruotsalaisille tuodaan esiin niitä aiheita jotka ovat sensuroituja ja kiellettyjä Ruotsissa, jossa orwellilainen poliittinen pakkoylikorrektius tekee jo maailmanennätystä.

    Ruotsissahan on myös eduskunnassa puolue, ruotsidemokraatit, joiden kanssa muut puolueet ovat sopineet olla tekemättä minkäänlaista yhteistyötä. Palmen aikana Ruotsi oli ( kts. Teemalta Ulf Adelssonin haastattelu femmalta) oikeastaan sosiaalidemokraattinen yksipuoluejärjestelmä (haastattelussa on tästä uskomattomia esimerkkejä). Tämä perinne jatkuu nykyään. Todellisesti avointa keskustelua maassa ei nykyään käydä. Kaikki arvaavat kyllä mistä asioista ei toisinajattelua hyväksytä.

    Tässä ilmapiirissä establishmentin edustajat (kuten tuo Kaplan) voivat vapaasti väittää mitä tahansa, kunhan väite tukee tiettyjä suuntauksia ja ajatusmalleja. Kuten tässä jopa islamismia!!

    Ruotsi ei ole enää siis mikään demokraattinen mallimaa. Kansanvallan huono puoli on juuri se että enemmistön tyrannia tai tyhmyys toteutuu silloin kun median ja eliitin edut sattuvat olemaan samat. Esim. Malmön tilanne
    ( kaupunki on käytännössä vallattu) on tabu josta massa ei puhuta, koska tilanteen näkeminen siellä sellaisena kuin se todellisuudessa on, herättää vääriä kysymyksiä.

    Ennusteeni Ruotsille on huono. Maa kaataa itse itsensä rajoittamattomaan maahanmuuttoon, ja pahimmassa tapauksessa "meidän nilkit" toistavat saman virheen Suomessa. Koska meidän maamme bruttovarallisuus on pienempi, voi olla että me kaadumme jo Ruotsia aiemmin, ja pienemmällä maahanmuutolla. Mutta summa summarum: pohjoismainen demokratia voi nykyään huonosti, koska järjen ääni on hiljennetty perustelemattomilla rasisti- ja fasisti-leimoilla. Kansa pelkää tietenkin ettei tule leimatuksi. Kaikki ovat olevinaan suvaitsevaisia. Itsepetos, itsensuuri on suurta, Suomessa olemme jo tottuneet siihen YYA:n aikoihin. YLE ja HS toteuttavat jo kerran opittua muutamia kriittisiä ääniä lukuunottamatta.

    Historiaa lukemalla emme paranna tilannettamme. Me parannamme sitä historiaa tekemällä ja kääntämällä tämän hullujen laivan kurssia. Se on ehkä sitten se uusi "talvisota." Asennemuutos jossa ei uskota enää valheisiin. Ajatusvirhe jossa vasemmisto edustaa jotenkin pehmeitä arvoja on hylättävä. Arvoliberalismin ja ns. kulttuurimarxismin takana on kova ydin, johon jokaisen kannattaisi tutustua ettei satsaa väärään hevoseen - vaikka siihen Troijan...

    VastaaPoista