lauantai 28. tammikuuta 2017

Koulutus- ja sivistysvaalit


Kuvan taustaa: Oikealla taitaa olla ensimmäinen valokuva minusta, ristiäiskuva. Synnyin seitsenkuisena keskosena, painoin vain 1800 g. Paljon on mies kasvanut, sillä nyt mittaa on 202 cm ja painoa vajaat 100 kiloa :)

Vaalirunoni:

Kun sote lähtee, 
koulutus jää, 
nyt tarvitaan koulutuksen asiantuntijaa.

Vaalisloganini:

Koulutuksen asiantuntija valtuustoon

Ylen artikkeli on muuten mainio, mutta pakko on todeta: Lasten kasvatus ja koulutus eivät ole puuhastelua. Opettajat ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia.

Myös Vantaan valtuustoon tarvitaan koulutuksen asiantuntijaa:

- luokanopettaja 1980-2016
- Opetushallituksen johtokunnan varajäsen 2017
- Opettajien ammattijärjestön valtuutettu 2014-2016
- Vuoden Luokanopettaja 2013

Nyt olen eläkkeellä, mutta lähden sijaiseksi, kun kutsu käy. Sijaistaminen on hauskaa, koska näen erilaisia kouluja. Olen opettanut kaikkia peruskoulun luokka-asteilla, tavallisia luokkia ja erityisluokkia, kieliluokkia ja valmistavia luokkia.

Ostoksilla kauppakeskus Myyrmannissa on hauskaa, kun eri koulujen oppilaat tervehtivät:

Moi, Kai-Ari!

* * *

28.1. Yle


Huhtikuussa pidettävien kuntavaalien kärkiteemana on varhaiskasvatus ja opetus. Maakunta- ja soteuudistuksen jälkeen peruskunnissa ei nimittäin juuri muuta puuhasteltavaa ole kuin lasten kasvatus ja koulutus.

Ensi kevään kuntavaalit eivät ole maakunta- eivätkä sotevaalit. Ne eivät ole myöskään natovaalit.

Ensi kevään kuntavaalit ovat koulutus- ja sivistysvaalit.

Tynkäkunnan ydintehtävä on koulutus Helsingin koulutusmessujen paneelissa esiintyneiden puoluejohtajien oli kerrankin helppoa olla yhtä mieltä edes yhdestä asiasta.
Jos ja kun maakunta- ja soteuudistukset toteutuvat, peruskuntien harteille ei jää enää juuri muuta merkittävää kuin varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäminen.

2 kommenttia:

 1. Toimiiko blogisi kommentointi lainkaan? Vähän turhauttavaa kommentoida hyviä tekstejä, eikä mitään tule näkyviin.

  VastaaPoista
 2. Ohessa kolumnikirjoitukseni jota ei ole julkaistu ehkä missään. Sensuuri on 100%. Asioista ei saa puhua oikeilla termeillä tai ylipäätäänsäkään. Alan elinikäisenä Kokoomuksen jäsenenä olla valmis luopumaan luottamustehtävistä ja puolueen jäsenyydestä. Liityn kohta nukkuvien puolueeseen ja äänestäminen uhkaa jäädä historian siipien havinaan. Lue ajatukseni joka on vain pieni osa. Alan päivä päivältä olla enemmän Perussuomalaisten linjalla.

  Alla kolumni:

  Maahanmuutto, kotouttaminen. Mielenkiintoiset sanat joiden taakse koetetaan häivyttää tosiasiat ja niille oikeasti kuuluva termistö.

  Puhutaan yleisesti "maahanmuuttajista" , "kotouttamisesta" ja "turvapaikanhakijoista" sen sijaan kun näille ja tälle ilmiölle on olemassa aivan suomenkielisiäkin, selkokielisiä kuvauksia.

  Kyse ei ole maahanmuuttajasta joka tulee sitten mistä tahansa käsi ojossa nauttimaan meidän veronmaksajien kustantaman hyvinvointiyhteiskunnan sosiaalietuuksia, ilman että olisi koskaan tehtysuomalaisen yhteiskunnan hyväksi mitään saati maksettu veroja ja tehty työtä täällä!

  Mielestäni maahanmuuttaja on vasta sitten kun on työpaikka ja ensimmäinen palkka maksettu veroineen ja näin osallistuttu suomalaisen yhteiskunnan kuluihin. Miksi meillä ei oikeasti panosteta verotuksen ja muun kilpailukyvyn puitteissa oikeaan työperäiseen maahanmuuttoonvaan annetaan hölläkätisesti kaikkien maahantulijoiden tulla vaikkapa afrikasta tänne syömään, asumaan ja nauttimaan kaikista niistä eduista, jotka me veronmaksajat olemme kustantaneet oman maan kansalaisiamme varten kuten vanhukset, eläkeläiset, lapset, pienituloiset,heikko-osaiset, joilta jatkuvasti leikataan ja nöyryytetään.

  Sitten ovat nämä turvapaikkaturistit joiden turismi-palautus-lennot maksaa suomalainen veronmaksaja ja antaa vielä palkinnoksi tuhansia euroja rahaa joka voitaisiin asemoida vaikka lasten sairaalaan lasten ja heidän vanhempiensa auttamiseen.

  Tämä suomi on merkillinen "suvakkien" onnela, jonka taskuissa on iso reikä suurille rahavirroille sinne johon ne eivät kuuluisi.

  Kyllä kansakunnan on herättävä ja toimittava jämäkästi. Toki oikeasti hädänalaisia tulee auttaa, mutta rikollisen taustan omaavia ei. Eikä myöskään "kotouttaa" vaan päin vastoin kotiuttaa elipalauttaa!

  Syntyvyyden laskua on turha pelätä sillä kaavuissa häärivät huivipäät ja aseman nurkilla ja metroasemilla varastettuihin valkoisin iPhone-puhelimiin puhuvat ananastukat pitävätsiitä huolen. En koskaan voisi kuvitella esim. Yhdysvaltalaisen yhtiön suomen konttorissa näkeväni työtä tekemässä asiatuntijatehtävissä kaapuihin ja huiviin kääriytynyttä alistettua jihadistin puolisoa viidentoista kikkarapään lapsen kera.

  Ystävällisin Kokoomusterveisin,


  VastaaPoista