tiistai 21. heinäkuuta 2020

Hyökkäyksiä pohjoismaista demokratiaa vastaan


1.

Ensimmäisen kerran aloin miettiä väkivallan ja nykypolitiikan suhdetta Korson maalaismarkkinoilla, kun Timo Soiniin päin yritettiin hyökätä. 

Kun Soini tuli, pyysin häntä juttelemaan teltallemme, hän tulikin. Aluksi jutustelu sujui asiallisesti, kunnes paikalle tuli minulle tuntematon äänestäjä, joka alkoi kovaan ääneen haukkua Soinia petturuudesta ja loikkauksesta. Mieleen jäi Soinin vastaus huutajalle: Minä sen puolueen perustin ja minä sen myös lopetin. 

Ei lopettanut.

Soini lähti Sinisten teltalle, joka oli aivan telttaamme vastapäätä. Melkein heti iso nahkatakkinen mies hyökkäsi lujaa Soinia päin, mutta onneksi paikalla oli kolmen ministerin ammattitaitoiset turvamiehet. Kaksi heistä pisti hyökkääjän välittömästi maihin, kolmas turvasi Soinia. 

Fyysisesti ei mitään vakavaa tapahtunut, mutta ainakin minua tilanne järkytti. Koin, että silloin hyökättiin pohjoismaista edustuksellista demokratiaa vastaan.

2.

Ne tulivat varta vasten tappamaan minut, Pekka Kataja arvioi hyökkääjien aikomuksia. (IS 21.7.2020)

Jämsänkoskelaisen PS-valtuutettu Pekka Katajan murhayritys järkytti minua kuten muitakin. Tänään poliisi ilmoitti, että tapausta aletaan tutkia tapon yrityksen sijaan murhan yrityksenä.

Paranemista ja kaikkea hyvää Pekka Katajalle.

Olivat hyökkääjät sitten äärivasemmistolaisia tai -oikeistolaisia, kantasuomalaisia tai maahanmuuttajia, nyt yritettiin tappaa jämsänkoskelaisten valitsema kaupunginvaltuutettu.

Itsenäisen Suomen aikana on murhattu Suomessa yksi poliitikko, sisäasianministeri Heikki Ritavuori murhattiin kotiovelleen v. 1922.

3.

Tänään järkytyin kolmannen kerran, kun huomasin Topi Rantasen 1930-lukua henkivän Facebook-postauksen. En tunne Topi Rantasta, ilmeisesti hän hätäpäissään on jo poistanut postauksensa, mutta postaus kiertää kuvana pitkin nettiä.

Rantanen olisi valmis pakottamaan perussuomalaiset puolueen jäsenet ja heidän kannattajansa polvilleen ja tappamaan heidät niskalaukauksella. En muista, että olisin koskaan nähnyt vastaavaa tekstiä netissä, vaikka poliitikkona minulla on paljon FB-tovereita ja jonkin verran myös Twitter-seuraajia.

Nyt ei auta Rantasen mahdolliset selitykset, olin kännissä, kun kirjoitin tuon tai se oli vain läppä.

Kun Perussuomalaisten jäsenet ja heidän äänestäjänsä sekä Perussuomalaisten äänestämättä jättäneet kannattajansa lasketaan yhteen, Rantanen olisi valmis tappamaan noin joka viidennen suomalaisen. 

Historiallisesti määrä olisi järkyttävä. Armenian kansanmurhassa tapettiin 1,5 miljoonaa ihmistä, Pol Potin Kamputseassa arvioiden mukaan tapettiin vajaat 2 miljoonaa ihmistä, Ruandassa hutut tappoivat noin 800 000 ihmistä. Isiksen levittämät niskalaukausvideot, joissa tapettiin jesidi-miehiä ja -poikia, olivat kamalaa katsottavaa.

Mao, Stalin ja Hitler olivat tapettujen määrissä aivan omaa luokkaansa.

Topi Rantasen FB-postauksesta minulle mieleen tulee Anders Brejvik.

4.

Muutamaan mauttomaan Sitä saa, mitä tilaa -postaukseen olen myös törmännyt.

Kirjoituksiani saa mielellään aina kommentoida, mutta tällä kertaa en haluaisi lukea yhtään kommenttia, jossa toistetaan typerää perussuomalaisten uhriutumis -mantraa, kiitos

Ollaan asiallisia.

7 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus. Sen verran tuo Tomin postaus järkytti, että tullut keskustelua seurattua. Yksi nainen kertoi ilmiantaneensa julkaisun ja sen siis facebook poisti näkyviltä. Siltä ainakin vaikutti.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus. Toivottavasti niskalaukausten toivoja saa ansionsa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä tulee jossain vaiheessa vastaan.

   Poista
  2. Onhan tuo nyt ihan ihmeellinen asenne. Sitä voi näköjään ihan mitä vaan sanoakin.

   Poista
 3. Vihapuhe ja tappouhkaus, ainekset rikokseen. Tässähän kiihotetaan kansaa tappamaan. Onko tämä siis sallittu? Saako tällä tavalla oikeusvaltiossa kirjoittaa ilman rangaistusta?

  VastaaPoista
 4. Tämän takia perussuomalaisena äänestäjänä ja metsästyskulttuuria harrastavana kansalaisena olen alkanut panostamaan harrastukseeni entistä enemmän. Tämä maa on luisumassa uuteen selontekoon massiivisella otannalla. Toivon tosissani ettei tämä etene sinne, mutta en näe enää korjausliikkeitä olevan horisontissa. Valtapuolueet lietsovat parempaa väkivaltaa isänmaalle uskollisia kohtaan. "Uussuomalaiset" haistattelevat ja husuttelevat meille, toivovat perussuomalaisten kuolemaa. Samaa kastia olivat nämäkin vasaran kanssa viuhuneet oveenkoputtajat. "Arabinnäköisiä".
  Varjelkaan itseänne elkääkä luottako julkilausumien korupuheisiin, ne vain verhoavat vereen hunnutetun tulevaisuuden...

  VastaaPoista
 5. Erinomainen kirjoitus Kai-Ari. Onkohan näissä järkyttävissä älyvapaissa postauksissa joissa toivotaan kuolemaa kuitenkin lopulta kyse siitä, että vuosia on perussuomalaisia yritetty demonisoida äärioikeistoon liittyväksi ja saada provosoitumaan. Ja kun se tie on kuljettu nyt loppuun, niin alkaakin erottumaan jyvät akanoista kummassakin poliittisessa ääripäässä.

  VastaaPoista