perjantai 18. heinäkuuta 2014

Ensin rakennetaan ja hutkitaan, sitten tutkitaan ja maksetaan

Ei ole mikään ihme, jos kunnat ovat konkurssin partaalla ja tavalliset veronmaksajat pistetään ahtaalle. Vantaan Kanniston koulun esimerkki on shokeeraava.

Ei riitä, että Suomi on homekouluja pullollaan jo entisestään, vaan rakennetaan uusia homekouluja lisää. En muista koulua, että se olisi heti valmistuttuaan susi.

Ennen vanhaan rakennuttajalla oli osaava rakennusmestari, joka valvoi rakennustyömaata, jotta rakennusvirheitä ei tullut. Millä tasolla rakennusaikainen valvonta on nyt, kun rakentajat saavat huseerata yhteisillä verovaroilla miten haluavat? Missä on rakentajien ammattiylpeys?

Veronmaksajat ovat välillisiä kärsijöitä. Suurimpia kärsijöitä ovat homekoulujen oppilaat ja työntekijät. He voivat menettää terveytensä, jota rahalla ei korvata. Moni on menettänyt.

YIT on laitettava boikottiin, kunnes korjauskulut on palautettu Vantaalle.


 17.7. Vantaan Sanomat

Upouusi koulu revitään hajalle

Pari vuotta sitten vihitty moderni ja suuri Kanniston koulu joudutaan repimään lattioistaan lähes kokonaan auki. Kaupunki yrittää periä reilun 100 000 euron korjauskuluja koulun rakentaneelta YIT:ltä.

Jo keväällä Kanniston koululla todettiin pieniä sisäilmaongelmia, mutta muun muassa kaupunginjohtaja Kari Nenonen vakuutti koulun olevan ”teknisesti kunnossa”.

Kesällä teetetty lisätutkimus paljasti karmean totuuden: 16 luokkatilassa 19:stä sekä kahdessa aiemmin iltapäiväkerhon käytössä olleessa tilassa suhteellinen kosteus oli liian korkea. Aiemmissa tutkimuksissa kosteutta löydettiin vain muutamasta luokkatilasta.

Vantaan kaupungin oman arvion mukaan kouluremontin kustannukset ovat 100 000–150 000 euroa. Niiden maksaja ei ole vielä selvillä, mutta kaupungin mukaan vastuu koulun nykytilasta kuuluu koulun rakentaneelle rakennusliikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti