tiistai 18. syyskuuta 2018

Terveisiä OAJ on the Road -tapahtumasta

Kuva: Jukka Sarpila

Kuva on Vantaan Jumbosta, jossa eilen pidettiin OAJ on the Road -tapahtuma. Olin paikalla puhumassa asiaa opettajille Vantaan Sisäilma-asiainneuvottelukunnasta: Yhdessä saa asioita aikaan, mutta rahaakin tarvitaan. Vantaalla sisäilmaongelmia pyritään ratkomaan yhteistyöllä.
Sisäilma-asianneuvottelukunta koostuu sekä poliittisista päättäjistä että kaupungin virkamiehistä. Ryhmään kuuluu vanhempien edustajia VANVARY:stä (Vantaan vanhempainyhdistykset), myös työsuojelu on edustettuna. Neuvottelukunta on hyvä olla, ettei opetuslautakunnan kaikki aika mene sisäilma-asioiden käsittelyyn. Kuulun myös opetuslautakuntaan.
Olemme saaneet aikaan mm:
- 5 miljoonan euron vuotuisen korjausrahan, jonka käyttöä seurataan
- asiantuntijat sekä Tilakeskukseen että Terveystoimeen
- syksyllä tehdään kattava Turun yliopiston toteuttama oirekysely kaupungin oppilaille ja opettajille

Opetusalan ammattijärjstö OAJ:n pj Olli Luukkainen

Olen katepillarimies, aina ei kannata korjata, vaan rakentaa uusi. Moni 1970-80 -lukujen koulurakennus on tullut jo tiensä päähän, elinkaari vetelee viimeisiään. Joskus on jouduttu kalliiseen korjauskierteeseen, ja silti rakennus on jouduttu purkamaan.

Tärkeä tavoite on erityispuhdas koulu sisäilmasta altistuneille koululaisille ja opettajille. Yksi mahdollisuus olisi puusta rakennettu koulu. Seurattaisiin, kuinka puu soveltuu nykyaikaiseen koulurakentamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti