lauantai 10. maaliskuuta 2018

Avioliittoon pakottaminen on kriminalisoitava ja sassiin


Ei tämä näin voi olla.
Toisin kuin muun muassa Ruotsissa ja Norjassa, Suomessa pakkoavioliittoja ei ole kriminalisoitu. On päivänselvää, että laki on saatava aikaiseksi ja pian. Pakkoavioliitto on kaikkia ihmisoikeuksia vastaan.
Suomessa tulee ilmi parikymmentä pakkoaviolittoa vuodessa, muut jäävät piiloon, koska pakolla naitetut tytöt pelkäävät henkensä edestä.
Viranomaisten on rakennettava jonkinlainen nettisivusto, jonka kautta pakkonaitetut uhrit voivat hakea apua Suomen viranomaisilta.
* * *
* * *
Ihmisoikeusliitto vaatii hallitusta ryhtymään kiireellisiin toimiin avioliittoon pakottamisen kriminalisoimiseksi.
Ihmisoikeusliitto kerää parhaillaan nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan pakkoavioliiton kriminalisoimista Suomessa rikoslakia muuttamalla. Vetoomus toimitetaan oikeusministeri Antti Häkkäselle (kok). Myös kansanedustaja Olli-Poika Parviainen vaatii toimia pakkoavioliittojen kriminalisoimiseksi. Parviainen jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen naistenpäivänä 8. maaliskuuta oikeusministerin vastattavaksi.

1 kommentti:

  1. no miten sellainen lakialoiteadressi tehtiinkään. Ei muuta, kun jutturuljanssi käyntiin ja sassiin sittenkin, ja linkki taas eri puolille FaceBookkia. Itellä ei ole oikein tota taitoa vielä näissä nettijutuissa.

    VastaaPoista