maanantai 1. elokuuta 2016

HSL kiskoo eläkeläisiltä


Ensimmäinen varsinainen eläkepäivä, ei vielä tunnu missään, kuin kesälomaansa viettäisi. Mutta katsotaan, miltä tuntuu, kun ensimmäinen koulupäivä koittaa. Voi olla, että silloin kaipaan takaisin kouluun ja opetushommiin.

Työeläkekortti on kiva, koska sillä saa alennuksia. Ainoa asia, joka todella jurppii on, että suurin osa eläkeläisistä ei saa mitään alennuksia HSL:n liikenteessä Pääkaupunkiseudulla.

Tähän on tultava muutos! 

On moukkamaista ja sivistymätöntä, kun eläkeläiset eivät saa matkustaa bussissa tai ratikassa puoleen hintaan. Monessa maassa eläkeläiset saavat matkustaa täysin ilmaiseksi.

Meillä on paljon oikeasti köyhiä eläkeläisiä, jotka eivät voi matkustaa esim. Vantaalta Helsinkiin, kun edestakaiseen matkaan kuluu päivän ruokaraha. Nyt kaikki eläkeläiset eivät ole oikeutettuja HSL:n alennukseen.

Kaikkien eläkeläisten pitäisi saada matkustaa puoleen hintaan. Takuueläkkeellä elävien pitäisi saada matkustaa täysin ilmaiseksi.

Loppujen lopuksi HSL:ltä ei vaadita mitään muuta kuin hyvää tahtoa. Yleensä busseissa ja ratikoissa on hyvin tilaa.


Toritapahtumissa olen keskustellut monen pienituloisen eläkeläisen kanssa, olen kuunnellut monia sydäntä särkeviä tarinoita. Moni mummo tai vaari jonottaa ruokakassia säännöllisesti leipäjonoissa. Ei niin saa olla.

Oma eläkkeeni on riittävä, koska olen täysin palvellut kunnan virkamies, emeritus luokanopettaja.

5 kommenttia:

 1. Perussuomalaisten sääntökirjan luvun 2 mukaan puolueemme tehtävä on lähinnä tukea heikommassa asemassa olevia kuten eläkeläisiä, eikö niin? Siksi mä tulin mukaan 2 %:ssa. 90% työeläkettä saavista saa alle 2,500 brutto, puolet alle 1,600 brutto, sitten on vielä takuueläkkeellä sinnittelevät. Miten on mahdollista, että hallitus jossa persut on mukana, teki muutoksen, jonka takia 2,500 euroa eläkettä saava kansalainen maksaa n. 30% enemmän veroa kuin 2,500 ansaitseva palkansaaja. Kun viittaat muihin maihin, en tiedä yhtäkään maata, jossa eläkeläisiä kohdellaan näin väärin. Senhän pitäisi mennä toisin päin kuten alennuksillasi implisiittisesti viittaat. Onko tämä verotuksen epäsuhta edes perustuslain mukainen? Yst. Mikko Kahanpää

  VastaaPoista
 2. MrTimpsukka...

  En ole perustuslain asiantuntija tai oikeusoppinut, mutta tasa-arvon hengen vastaista mainitsemasi epäsuhta varmasti on.

  Mielestäni eläkeläisiä pitää verottaa samalla tavalla kuin muitakin ja indeksi on palautettava.

  Onneksi saimme sentään jotain aikaan:

  – Takuueläkkeen nousu, omaishoidon tuen nostaminen, Yle-vero poistuu 300 000 pienituloisimmalta ja siellä on paljon eläkeläisiä mukana, ja eläkeläisten asumistuen leikkaus peruttiin. Tässä on neljä konkreettista toimenpidettä, jotka auttavat tässä asiassa, Timo Soini sanoi. (Verkkouutiset)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muutenkin minun pitää perehtyä eläkeläisten asioihin kunnolla. Olen niin tuore eläkeläinen, että kaikki asiat eivät ole minulle täysin selviä kuin pläkki.

   Poista
 3. Nyt paljastan avoimesti tietämättömyyteni: onko eläkeläisen veroprossa ihan oikeasti samasta tulosta korkeampi kuin palkansaajan, ja todellakin vielä noin suuresti kuin mitä Mikko kirjoittaa?

  Jos näin on, niin suutun perusteellisesti.


  jk

  VastaaPoista
 4. https://www.facebook.com/kaiari.lundell/posts/10154360029809709?comment_id=10154366066124709&notif_t=feed_comment&notif_id=1470039884636703

  Facebookissa käydään kirjoituksen teemoilta mielenkiintoista keskustelua.

  VastaaPoista