torstai 11. helmikuuta 2021

Näillä eväin Kuntavaaleihin2021


Koulutuksen asiantuntija valtuustoon


Vantaalaisen hyvinvointi on tärkeintä. Päätöksenteon on oltava reilua ja avointa. Jos haluat muutosta, mene vaaliuurnille ja äänestä muutosta.


* * *


Olen palvellut Vantaan kaupunkia opettaen lapsia vuodesta 1980, ensin pari vuotta Hiekkaharjussa, sen jälkeen Pähkinärinteessä. Pääsin eläkkeelle, nyt on aikaa tehdä politiikkaa.

 

Olen Vuoden luokanopettaja 2013. Teen edelleen kouluissa opettajien sijaisuuksia. Tuntuma koulun arkeen säilyy, mistä on hyötyä päätöksenteossa.


Olen viiden lapsen isä. Minulla on kaksi lapsenlasta. Harrastan tennistä ja juniorikoripalloilu on lähellä sydäntäni. Lemmikkimme on kissa Wilbur. Asun Vapaalassa. 


Olen kaupunginvaltuutettu, kuntavaaleissa 2017 sain 501 ääntä. Olin ehdokkaana myös eduskuntavaaleissa 2019, sain 1505 ääntä.


Vantaan Perussuomalainen valtuustoryhmä ajoi koko valtuustokauden ajan pientaloalueiden puolta, jotta niitä ei pilkottaisi palasiksi. Myös viheralueet ovat tärkeitä.


Minulle kuluneen valtuustokauden kohokohta oli, kun uusi, hieno Hämeenkylän koulu valmistui. Sen yhteyteen saatiin komea liikuntahalli. Vantaalle on rakennettava lisää liikuntahalleja Hämeenkylän hallikonseptin mukaan.


Lasten ja nuorten pitää edelleen saada liikkua ja urheilla maksutta kaupungin koulujen saleissa ja urheilukentillä.


Uudet lähiliikuntapaikat ovat rautaa, niitä lisää. Nyt on Pähkinärinteen vuoro.


Kaavoitukseen on kiinnitettävä tiukemmin huomiota, jotta alueiden välistä voimakasta eriytymistä voidaan ehkäistä. Erityisen huolissani olen Myyrmäen kehityksestä.


Päätä pidempi.


* * *


Vaaliteemani:

 

1. Turvallinen koulupolku

 

Oppimisen tason nostoon lisää rahaa. Koulukiusaamiselle saatava stoppi. Koulurakennuksista pidettävä huolta. Ei enää yhtään homekoulua. Kouluruokaan laatua.

 

2. Vanhuksille hoivaa

 

Vantaan vanhusten palvelut saatava kuntoon. Omaishoidon tukeen korotus. Sporttikortti kaikille yli 65-vuotiaille. Liikkumalla terveyttä.

 

3. Vantaan ratikka

 

Ratikkahanke ylettömän kallis. Tilalle halvemmat ja joustavammat sähkönivelbussit. Ei vantaalaisten rahaa turhaan Suomi-rataan. Riittävästi parkkipaikkoja.

10 kommenttia:

 1. Onhan siinä paljon tärkeitä asioita.

  Sitä vaan aina ihmettelee, miksi ei Vantaan suuresta asylum-mamujen tuomasta ongelmasta osata puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuttu on valtuustoa myöten, ongelma on, että maahanmuutto on ratkaistavissa valtion keinoin. Teema liittyy enemmän eduskunta- kuin kuntavaaleihin.

   Vantaan ongelma on alueellinen eriytyminen, johon voidaan vaikuttaa esim. kaavoituksella.

   Erityisen huolissani olen Myyrmäen lähes vapaasta pudotuksesta. Myyrmäki on valahtanut alimpaan luokkaan asukkaiden veronmaksun mukaan. Yksi syy jatkuvasti kasvava vieraskielisten asukkaiden osuus alueella.

   Poista
  2. Jos mennään valtion selän taakse piiloon, niin ollaan kyllä vähän hakoteillä. Ainakin kunnallisissa vuokrataloissa on joitakin keinoja valintavaatimusten asettamiselle asukkaiden valinnassa.
   Ns. mamulähiöissä suurin osa mamuista asunee juuri kunnallisissa vuokra-asunnoissa.

   Poista
 2. Sporttikortti. Tarkoittaako se kuntosalikorttia vai jotain muutakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, yhdistettyä korttia uimahalleihin ja niiden kuntosaleihin.

   Poista
 3. Mitkä olis tärkeimmät säästökohteet Vantaalla?

  VastaaPoista
 4. Ehdoton säästöykkönen on ylettömän kallis Vantaan ratikka. Ei ratikkaa.

  Peruspalveluista ei voi säästää.

  Muuten meidän pitää saada kaupunkiin myös hyviä veronmaksajia sekä lisää yrityksiä.

  VastaaPoista
 5. Voi olla vaikea saada hyviä veronmaksajia, kun Vantaan maine mamu-kaupunkina on aika huono. Hyvillä veronmaksajilla on mahdollisuus etsiä parempia asuinpaikkoja.

  VastaaPoista
 6. Myyrmäkeä rakennetaan kovaa vauhtia. Kalleimmille paikoille rakennetaan asuntoja ensisijaisesti eri tyyppisiin sosialisesti tuettuihin asumisiin. Johtaa vääjäämättä mainitsemaasi alueen aliarvostukseen ja sen myötä veronmaksukyvyn alempaa luokkaa alemmaksi...ja alemmaksi pääosan eläessä erilaisten sosiaalisten tukien varassa. Tässä Vantaa on onnistunut... tehdä eripuolille kaupunkia sosiaalisia ongelmakeskuksia joiden ydin on mätä. Tavoitteena pitäisi olla hyvinvointikeskukset. Säännölliset vakaat veronmaksajat ovat valmiita maksamaan parhaista asuinpaikoista ja luovat ydinalueelle ja se ympäristöön vetovoimaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrtsi on osin kovaa vauhtia melkeinpä ghettoutumassa. Paalutorin ympäristöön kasautuu yhä enemmän syrjäytyneitä, alkoholisteja ja narkkareita. Heitä on tullut sinne vuosi vuodelta lisää. Pienemmässä mittakaavassa homma on sama Martsarin aseman seuduillakin.

   Sanon suoraan, että kyseessä on iso pala purtavaksi.

   Moni perheellinen keskiluokkainen on muuttanut tai harkitsee muuttamista Myrtsistä pois.

   Lapsiperheillä koulut ratkaisee, kun ammis puretaan, tilanne helpottuu hieman. Sen tilalle rakennetaan Ojahaan yhtenäiskoulu.

   Poista