sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Vantaan vanhukset häviävät, jos Helsinki saa vanhusten kuljetuspalvelut


Tulevan liikennepalvelulain myötä taksiliikenteen sääntely puretaan. Vantaalla vanhusten ja vammaisten yksilölliset kuljetuspalvelut ovat vaarassa.

Yllättäen uhkana on, että yksinkertaisella hallintomenettelyllä vanhusten kuljetuspalvelut siirretään Helsingin kaupungin matkapalvelukeskuksen hommaksi. Tuttu taksi ei enää tulekaan oven eteen silloin, kun tilaaja sen haluaa. Yhteiskuljetuksella matka-aika pitenee. Ja palvelu heikkenee, kun aikaa ei ole.

Monia vanhuksia kalvaa yksinäisyys. Taksikyyti voi olla päivän kohokohta, kun saa jutella tutulle taksinkuljettajalle sekä päästään neljän seinän sisältä ulos. Vanhus saatetaan rollaattorilla kotioven eteen ja ostoskassit kannetaan.

Tuntuu siltä, että taas heikkoa lyödään. Ihmisiltä, joiden etuja ei oikeastaan kukaan valvo, taas viedään. Vantaalla on tuhansia ihmisiä, jotka käyttävät kuljetuspalvelua.  

Jos mitään ei tehdä, tutusta ja turvallisesta luovutaan. Parasta olisi, että kuljetuspalvelut kilpailutetaan reilusti ja avoimesti laatukriteereitä unohtamatta.

1 kommentti:

  1. Tässä Kai-Ari iskee naulankantaan. On helppo lyödä niitä, jotka eivät oikein enää jaksa tai eivät syystä tai toisesta osaa pitää puoliaan. Onneksi sentään jotkut ovat ikäihmisten, liikuntarajoitteisten ja vammaisten asialla. Ei riitä, että aina ennen vaaleja luvataan eläkeläisille ja muille heikommassa asemassa oleville ummet ja lammet, vaan sanat pitää myös muuttaa teoiksi! Mitkä puolueet näistä asioista päättävät? Herätkää äänestäjät jo vihdoin!

    VastaaPoista