Ostin tänään saunapalvattuja minipotkia.
Sydämessäin kuohahti, kun luin, että EU suunnittelee saunapalvin valmistamisen kieltämistä.
Pah, pah, pah sentään!
Tuskin kukaan ihminen Suomessakaan saunapalvattuja lihatuotteita niin paljon vatsaansa ahmii, että pah-yhdisteillä olisi jotain vaikutusta.
Onko kukaan ajatellut, kuinka paljon bakteereja tulee eteläeurooppalaisiin kinkkuihin, kun niitä kuivataan missä sattuu? Kaiken maailman kärpäset niiden ympärillä pörrää.
Tänään kaupassa käydessäni tein protestiliikkeen. Ostin edullista ja taatusti hyvää suomalaista lihaa, saunapalvattuja minipotkia. Perunamuusin ja vihannesten kera ne maistuvat koko perheelle, pari pikkupotkaa voi jäädä huomiseksikin.
Pitäkööt Parman kinkkunsa, mutta meidän kinkkuihin ei kosketa.
Kohta ne vievät jollain verukkeella saunankin.
* * *
17.2. Iltalehti
Savusaunassa palvatun
lihan valmistus uhkaa loppua syksyllä. Taustalla on EU-asetus
elintarvikkeiden pah-yhdisteiden enimmäismääristä. Nykyistä tiukemmat rajat
astuvat voimaan syyskuussa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti