perjantai 29. tammikuuta 2016

Uudenmaan piirihallituksen järjestäytymiskokous

Espoon komea valtuustosali

Olin eilen illalla Espoossa Uudenmaan Perussuomalaisten piirihallituksen järjestäytymiskokouksessa. 

Vantaalta oli mukana neljä edustajaa, piirihallituksen jäsenet Kai-Ari Lundell, Arja Niemelä ja Johannes Nieminen sekä toiminnantarkastaja Niilo Kärki.

Jo aiemmin puheenjohtajaksi oli valittu Pekka Sinisalo, joka johti nytkin kokousta selkeään ja jämäkkään tyyliinsä. 

Valinnat:

- 1. varapuheenjohtaja Maiju Tapiolinna
- 2. varapuheenjohtaja Timo Riskilä
- 3. varapuheenjohtaja Håkan Mansner
- piirisihteei Minna Kankkonen
- taloudenhoitaja Arja Niemelä

Mukavaa, että joukossa oli kaksi vantaalaistakin, Kankkonen ja Niemelä. Onnea kaikille valituille!

Uudenmaan piirihallitus laati julkilausuman maahanmuutosta. Julkilausumaa hiotaan vielä, se julkaistaan pian maakunnan lehdissä.

Pekka Sinisalo, Minna Kankkonen ja Timo Soini

Iloksemme puolueen puheenjohtaja Timo Soini pääsi käymään kokouksessa kesken hallituskiireiden. 

Otteita Soinin puheesta:

Soini totesi heti alkuun, että elämme vaikeimpia aikoja sitten Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Kaksi asiaa nousee yli kaiken, talous- ja pakolaiskriisit. Soini painotti, että nyt tarvitaan kanttia.

Soini sanoi, että EU:n ulkorajat saadaan kiinni vain, jos Schengenin sopimus pistetään väliaikaisesti hyllylle. 

Vain kuuteen EU-maahan halutaan tulla, Suomi on yksi niistä. Meidän on noudatettava tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, jotta Suomen houkuttelevuus loppuu. Kismittää, jos EU ei toimi ja laita asioita kuriin. Pahimmassa tapauksessa eurooppalainen kulttuuri voi joutua kaaokseen.

Kun Venäjältä tullaan, tänne jäädään. 

Hän painotti, että Suomen ja Venäjän välisen rajan sulkeminen ei ole yksinkertaista. Venäjän kanssa on neuvoteltava, koska meillä on pitkä yhteinen raja. Venäjällä on n. 10 miljoonaa paperitonta ihmistä, he tekevät pimeitä, harmaita töitä. Venäjän heikko talous pakottaa heidät liikkeelle.

Syyrian ja Irakin pakolaiset, perheet ja pikkulapset, ovat ok, mutta loukkaa ihmisoikeuksia, kun vain nuoria miehiä tulee.

Puolueen omasta tilanteesta hän totesi, että totta kai harmittaa, kun kannatusluvut alenevat. Äänestäjissä on paljon epävarmoja, gallupeissa peräti 37 prosenttia ei ilmoittanut kantaansa.

Osa äänestäjistä odottaa, että asiat ratkaistaan nyt tässä ja heti. Perussuomalaiset oli hyvä oppositiopuolue, mutta nyt jopa oma porukka uskoo liikaa, mitä lehdistö sanoo.

Kenttätyöllä noustiin, nyt noustaan taas. Toreille ja teltoille pitää mennä ottamaan turpiin.

2 kommenttia:

  1. Epävarmoja äänestäjiä on reilusti yli kolmasosa, kohta joka toinen. Nyt on turuilla ja toreilla tapahtuvan kenttätyön aika, jotta saamme viestitettyä, että kaikkea ei saa heti, paitsi ehkä jos PerusS muodostaisi yksin enemmistöhallituksen. Nykyhallituksen toimiaikaa on lähes 3,5 vuotta, sinä aikana linjamme mukaisia uudistuksia tulee toteutumaan.
    Ei muuta kuin hyvää tsemppiä täältä stadista. Meilläkin on reilu ja toimiva tulevaisuus edessämme. Markku Saarikangas valittiin uudeksi puheenjohtajaksi ja vanhat hyvät aktiivit jatkavat piirin johdossa.
    Rolf "Fred" Sormo, emeritus puoluesihteeri

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista. Silti perussuomalaisesta levitetään netissä median ja keskustelufoorumien kautta ihmeellisiä väitteitä, joista saa sellaisen virheellisen mielikuvan kuin persut olisivat Venäjään myönteisesti suhtautuva puolue. Kuten esim.

    1.Iltasanomat Kommentti: Perussuomalaiset hyppäsi Putinin kelkkaan – jopa Karjalan menetys näyttäytyy hyvänä asiana.

    2.Verkkouutiset perussuomalaisista. Atte Kaleva Jussi Halla-aholle: PS:n Venäjä-mielisyys vastenmielistä.

    3.Iltalehden toimittaja kysyi Huhtasaaren vaalirahoista ja niiden mahdollisesta Venäjä-kytkystä - PS: ”Puhuuko sinulle kuutukikohdasta itse Hitler?

    VastaaPoista