lauantai 31. tammikuuta 2015

Kyllä kansa tietää

Iltalehti teetti Taloustutkimuksella, mistä valtion menoista ihmiset olisivat valmiita säästämään. Vaihtoehdoiksi annettiin 22 euromääräisesti suurinta menoerää valtion budjetista.

Tulos on suoraan kuin Perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjasta:

1. EU-maksut
2. Kehitysyhteistyö

Kahden säästökärki oli ylivoimainen.

Kansa ei haluaisi leikata eläkkeistä tai koulutuksesta. Lapsilisiin tai asumistukiin ei saa koskea. Heikkoa ei saa lyödä.

Eilen puheenjohtaja Timo Soini vaati, että kaikkein köyhimmiltä ei saa leikata mitään.

Toivottavasti kansa ajattelee keväällä äänestyskopeissa samalla tavalla, niin silloin Perussuomalaisille laulaa kunnian kukko.


31.1. Iltalehti

Iltalehti selvitti: Näistä kansa säästäisi

Iltalehden jättiselvityksestä käy ilmi, että kansa olisi valmis leikkaamaan eniten EU-maksuista ja kehitysyhteistyöstä.

1 kommentti:

  1. EU-maksuista on, valitettavasti, paha mennä mitään tinkimään kun olemme mukaan menneet, ja tunkeneet vielä päämme euroonkin. Bulgarian ja Romanian kaltaisten maiden kanssa kun yhteistaloudessa eletään, eräänlaisessa kommuunissa sanoisin, niin kyllä rahalle menoeriä riittää nyt ja tulevaisuudessa.

    Kehityavusta jos niistetään puolet (mikä ei mene tuossa laajuudessa missään tapauksessa läpi) saadaan aikaan maksimissaan parin sadan miljoonan säästö. Oli vallassa kuka tahansa, on edessä massiiviset leikkaukset kaikilla sektoreilla. Kysymys on miljardeista.

    Itse pitäisin koskemattomana eläkkeet, perusterveyshoidon ja koulutuksen (tosin jälkimmäisessä on yliopisto- ja korkeakoulutasolla paljonkin löysiä mm. järjettömän pitkät opiskeluajat) mutta ei näillä työllisyysprosenteilla = verokertymillä tätä palettia maksetaan enää millään. Jos emme olisi eurossa, ja meillä olisi mahdollisuus harjoittaa omaa rahapolitiikkaa, tilanne olisi helpompi. Nyt mennään näillä mitä on, ahtaissa raameissa.

    Täytyy olla optimisti ja uskoa että sosiaalivaltion väistämättömästä ohenemisesta syntyy sittenkin jotain hyvää. Ajatellaan vaikkapa Kanadaa tai Australiaa. Valtion osuus siellä ihmisten elämästä on varmasti moninkertaisesti pienempi kuin meillä mutta eivät ne mitään Sudaneita ole. Tai sitten on niin, että mistään ei tule Euroopassa enää mitään, hah ha, ja pelastukoon ken voi...!

    VastaaPoista