sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Oikeisto haluaa kuntien työntekijät ulos kunnanhallituksista

Kokoomus, Kristilliset ja RKP haluavat kuntien työntekijät pois kunnanhallituksista. 

Kunnilla on töissä noin 432 000 (2013) työntekijää. Suomessa on noin 2 465 000 (2014) työllistä. Tämä tarkoittaisi, että tätä rataa joka viides työllinen suljettaisiin pois kunnanhallituksista. Melkoista demokratian halventamista.

Vantaan Tapani Mäkinen (kok) sanoo, että on ihan selvää, että jos toimii työnantajan alaisena, niin ei voi olla samaan aikaan tekemässä itseään koskevia päätöksiä.

Tapani Mäkiselle ja Kokoomukselle on todettava, että kunta ei ole yksityisyritys. Kunta on kuntalaisten. Suurin osa kuntien työntekijöistä asuu omassa kunnassaan.

Kansanedustaja Tapani Mäkinen ei täysin hallitse edes omaa elämäänsä. Mäkisellä on ollut kuluneen vuoden aikana jopa kahdeksan ulosottoasiaa. Viime vuonna Mäkinen joutui maksamaan ulosoton kautta vanhoja vaalivelkojaan. (IS 16.9)

Oikeistopuolueet eivät jostain syystä näe mitään ongelmaa siinä, että monessa kunnanhallituksessa istuu  paikallisyrittäjiä, joiden palveluksia kunta käyttää. 


5.10. Yle


Oikeistopuolueet haluaisivat rajoittaa kuntien työntekijöiden pääsyä kunnanhallituksiin. Vasemmistopuolueet vastustavat sääntelyn lisäämistä. Erimielisyys jakaa hallituksen rivit niin pahasti, että kuntalain kohta saatetaan jättää myös pois uudesta laista.

Kunnanhallitus vastaa kunnan hallinnosta ja talouden hoidosta. Se valvoo kunnan etua sekä edustaa kuntaa ja käyttää kunnan puhevaltaa. Tämän vallan käyttö jakaa nyt puolueiden rivit pahasti kahtia.

Kokoomus, keskusta, RKP ja kristilliset eivät sallisi kuntien työntekijöiden enää istua kunnanhallituksissa. Sen sijaan SDP, vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja kommunistinen puolue eivät laittaisi kelpoisuudelle ehtoja. Vihreät ei antanut lausuntoa kuntalaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti