torstai 4. joulukuuta 2014

Gallup-viihdettä



Puolue
Vaalit 2011
HS
Muutos
YLE
Muutos
Keskusta
15,8
24,5
+8,7
26,7
+10,9
Kokoomus
20,4
17,4
-3,0  
17,3
- 3,1
SDP    
19,1
16,4 
-2,7
16,1
- 3,0
PS
19,1
16,2  
-2,9
14,3
- 4,8


Keskustan kannatus pilvissä (Yle 4.12.2014)

Gallupit ovat hauskaa viihdettä, mutta pitää muistaa, että vaaleihin on aikaa vielä runsaat neljä kuukautta. Mitä vain voi tapahtua.

Perussuomalaisten kannalta oleellista on, kuinka saamme omat kannattajamme äänestyskoppeihin. PS-äänestäjät aktivoituvat viime tinkaan. 

PS-ehdokkaiden on jalkauduttava, kastettava ne kuuluisat kengänkärjet.

Toivottavasti äänestysprosentti on korkea. Silloin PS-äänestäjät lähtevät liikkeelle. Perinteisesti näin on myös vasemmistopuolueiden laita.

Ylen mittauksista kannatuslukemat tulevat tasoittumaan.

Olen sen verran urheiluhenkinen, että laitan kehiin oman veikkaukseni, kuinka vaaleissa tulee käymään. Kaikki muut pääpuolueet tulevat häviämään paitsi Keskusta. Suurinpiirtein näin:


Puolue
Lundell
Keskusta
22,0
Kokoomus
17,0
SDP
16,0
PS
18,0








Hallitusneuvottelut tulevat olemaan mielenkiintoiset. Näyttää siltä, että Keskusta saa vetovastuun joka tapauksessa. En jaksa uskoa, että Keskustan kannatuslukemat rojahtaisivat totaalisesti.

Vaihtoehdot tuntuvat selviltä:

A. Porvarihallitus

- Keskusta, PS, Kokoomus

B. Punamulta

- Keskusta, PS, SDP, Vasemmistoliitto

Suuri mielenkiinto tulee olemaan, mitkä sivupuolueet tulevat mukaan. 

- Jos PS menee hallitukseen, miten käy RKP:n ja Vihreiden?
- Jääkö Kristillisdemokraatit kokonaan ulos avioliittolaki-äänestyksen takia?

Oma veikkaukseni on, että tulee Punamulta.

6 kommenttia:

  1. Demarit ja vassarit eivät koskaan tule olemaan Persujen kanssa samassa hallituksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa miksei voisi olla? Ei kaikkia voi sulkea pois. Persut istuu eduskunnassa demareiden ja kepun välissä. Mieluummin demarit kuin köyhiä aina kyykyttävät kokkareet.

      Poista
  2. Köyhiä kyykyttävät kokkareet? Köyhiä kyykytttää eduskunnassa jokainen puolue joka ei edistä uusien työpaikkojen (= tuottavien yritysten, suurten, keskikokoisten, pienten) syntymistä. Köyhyydestä ei voi olla kuin yksi kestävä ulospääsy: duuni. Tulonsiirroilla saatu tuki pientuloisille on yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti pelkkää pikaruokaa.

    Lundellin gallup-veikkaus on hyvä. Persuillehan nämä vaalit lienevät joka tapauksessa kohtalonkysymys, jääminen isolla äänisaalilla toistamiseen hallituksen ulkopuolelle, vie vaikutusvallan ihan varmasti. Jos jätän omat poliittiset ambitiot ( ne ovat kaukana liberaalikokoomuksesta) sikseen niin maalle paras hallitus olisi mielestäni Lundellin vaihtoehto A. Miksi? Koska tätä maata ei suosta enää nosteta veroja korottamalla, ne ajat ovat (valitettavasti) ohi. Pohjoismainen palmelainen yhteiskuntamalli, jossa yritykset ja "rikkaat" ovat sosiaalivaltion loppumaton kassa, on tiensä päässä. Vasemmistoliittoon hallituksessa ei juuri siksi tällä maalla ole enää varaa. Sama juttu vihreiden kanssa. Ehkä sitten myöhemmin kun maan talous on kunnossa ja heikoimmassa asemassa olevien asema on turvattu takaamalla ihmisille toimeentulo työstä.

    Kokoomus hoitaisi siis meille kaikille aivan välttämättömät yrityselämän asiat, jotta meillä olisi ylipäätään jotain mitä yhteiskunnassa jakaa, Keskusta sisäpoliittisen uudistamisen ja te persut pitäisitte pienen ihmisen puolta ja nostaisitte mahdollisimman monta vähätuloista takaisin työelämään. Siinä työnjako. Lundell hoitaisi tietenkin koulusektorin kuntoon....

    Jorma


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A-vaihtoehto voi aivan hyvin toteutua.

      Joskus tuntuu, että suomalainen iso pääoma karttaa investoimaan Suomeen.

      Tänään itsenäisyyspäivänä kaipaan kunnon patruunoita, joilla oli sydäntä omille. Ilman investointihaluja Suomi ei nouse.

      Ahne ulkoistaminen vie Suomesta loputkin työpaikat.

      Poista
  3. Ahne ulkoistaminen on ikävä asia meidän kaikkien kannalta, mutta yhteiskunta joka estäisi yritysten vapaita päätöksiä olisi enemmän tai vähemmän sosialistinen. Muuta mahdollisuutta ei ole (ellemme halua suunnitelmataloutta) kuin tehdä Suomi yrityksille houkuttelevaksi ja työ kansalaisille houkuttelevaksi. Yliverotus ei aja kumpaakaan tavoitetta.

    Investointien eräs este on valituslupa-käytännöt, joilla mitä tahansa hanketta, esim. kaivannaisteollisuudessa, voidaan viivyttää mielivaltaisesti.

    Vanhojen patruunojen panos oli osa taistelua kommunismia vastaan, työläisille taattiin toimeentulo ja kohtuulliset asunnot jottei se radikalisoituisi. Demarit olivat mukana tässä. Lopputulos oli hyvä. Nyt on toinen tilanne. Pörssiyhtiöt niistävät irti kaiken, koska se on niiden logiikka. Yritykset pysyvät Suomessa kyllä, jos maa on niille suosiollinen. Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin hyödyntää maamme kaivannaisia (joista käytössä on vasta murto-osa), vakaata kallioperää (tarjoaa monia mahdollisuuksia) ja edelleen, metsiä. Hyvällä kannattavuudella. Mistään nettirovioista ei saada riittävää kasvua koko maan mittaan, ne ovat voluumiltaan kuitenkin vain nyrkkipajoja.

    Mutta Antti Rokka-palkinto kuuluu kyllä uusien innovaatioiden tekijöille. Kyllä niitä sieltä tulee. Tarvitaan myös lakimuutoksia jotta yritykset, suuret ja pienet voivat toimia maassa pelkäämättä triviaaleja Vastustan!-latistajia ja sivusta valittajia.

    Jorma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innovaatioita tulee, mikäli koulutukseen panostetaan. Ei Nokiakaan aikoinaan syntynyt pelkällä "pyhällä hengellä".

      Suomalaisen kilpailukyvyn ykkösnyrkki on korkeatasoinen suomalainen koulutus.

      Poista