maanantai 30. maaliskuuta 2015

Rauhoitetaan koulu - Korhonen ja Lundell Suomen Uutisissa 1.

Alla oleva haastattelu tehtiin puhelimitse. On hienoa, että meitä molempia, Antti Korhosta ja minua, haastateltiin samaan artikkeliin. Tulee vakuuttavuutta. Hienoa on myös, että molempien ajatukset ovat yhteneviä.

Meillä molemmilla on lähes samantyyppinen vaalislogan koulutusta ajatellen.

Korhonen: 

Koulutuksen edellytykset on turvattava. Opettajille pitää taata työrauha ja oikeus keskittyä varsinaiseen työhönsä.

Lundell:

Rauhoitetaan ja rahoitetaan koulu.

Koulusloganini lyhyempi versio näkyy yläpalkin oikeassa reunassa, rauhoitetaan koulu, ensimmäinen u-kirjain keltaisella.

Olen ankara koulutuksellisen tasa-arvon kannattaja. Kaikille lapsille on taattava kunnolliset mahdollisuudet kouluttautua varallisuudesta tai asuinpaikasta riippumatta.

Ruotsin skitsofreeninen kahtia jaettu malli, yksityiskoulut ja julkiset koulut, on meille kauhistuttava esimerkki. Ruotsissa rikkaiden ja keskiluokan lapset ovat paenneet yksityiskouluihin, loput ovat jääneet ns. rupukouluihin.

Ruotsalaisen koulujärjestelmän taso on romahtanut ja oppimistulokset ovat lähes kehitysmaaluokkaa.


27.3. Suomen Uutiset


Koulurauha ja koulutuksellinen tasa-arvo on turvattava sekä rahan syytäminen EU-laariin on pysäytettävä. Siinä on muutamia asioita, jotka vantaalaiset opettajat Antti Korhonen ja Kai-Ari Lundell tahtovat laittaa kuntoon Suomessa. Korhonen on ?Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Helsingin ja Lundell Uudenmaan vaalipiirissä.

– Opettajille pitää taata työrauha ja oikeus keskittyä varsinaiseen työhönsä eli opettamiseen. Turha byrokratia pitää karsia pois. Tämä on yksilön ja koko yhteiskunnan etu, Korhonen sanoo.

Tasa-arvoa koulutukseen

Lundell lisää pökköä pesään ja vaatii koulutuksellista tasa-arvoa Suomeen. Jokaisen koululaisen on saatava laadukasta opetusta asuinpaikasta riippumatta.

– Peruskouluihin pitää palauttaa tekemisen meininki sekä rahoittaa ja rauhoittaa laadukas koulutyö koko maassa. Ellei näin toimita, niin tasa-arvo ei toteudu vaan rikkaiden lapset saavat opetuksen kalliista yksityiskouluista ja muut lapset saavat tyytyä rupukouluihin, Lundell pelkää.

Korhonen ja Lundell tietävät, että koulutus on Suomen vientivaltti ja sitä sen pitää olla tulevaisuudessakin. Miehet eivät ole turhaan huolissaan. Suomen sijoitus esimerkiksi koululaisten osaamista mittaavassa Pisa-vertailussa on heikentynyt.

Lundell tunnetaan vuoden 2013 luokanopettajana, OAJ:n luottamustehtävistä ja aktiivisena kouluasioiden keskustelijana. Korhonen tuli julkisuuteen, kun hän yritti taata koulurauhan Alppilan koulussa poistamalla häirikköoppilaan ruokalasta. Tapaus nosti koko maassa esiin koulurauhan ja opettajien oikeuden sen turvaamiseksi.

1 kommentti:

  1. "Ruotsalaisen koulujärjestelmän taso on romahtanut ja oppimistulokset ovat lähes kehitysmaaluokkaa."

    Tuohon on muitakin syitä kuin yksityistämisinto.

    Yksi iso syy on hallitsematon väestösiirtymä Ruotsiin. Onko se myös Suomen tie? Ja tie joka rapauttaa meidän koulumme?

    VastaaPoista