maanantai 16. maaliskuuta 2015

Jouduin rasistisen hyökkäyksen kohteeksi

Tammisaaressa, kulmatolpat ovat ehdokkaat Kai-Ari Lundell ja Niilo Kärki.

Rasismin vastaisen viikon kyytipojaksi kirjoitan tapahtumasta viikonlopun vaalikentiltä. Hangon ja Tammisaaren Perussuomalaiset kutsuivat minut ja ehdokastoverini pienelle vaalikiertueelle. 

Vietimme kaunista lauantaipäivää Hangon torilla ja Tammisaaren K-Supermarketin edessä. Fiilis oli erittäin hyvä, koska hankolaiset ja raaseporilaiset olivat järjestäneet meille hienot telttatapahtumat. Kiitos siitä! Fiilistä nosti erityisesti viikolla julkaistu mielipidemittaus, jonka mukaan Perussuomalaisten kannatus nousee kohisten.

Tammisaaressa aivan tavallinen ikäiseni mies tuli luokseni ja alkoi mättää mitä kerkesi:

Saatanan neekerintappaja! Jos makaisit kuolleena verissäs tossa asfaltilla, talloisin sut  ja vielä sylkisin sun päälles!

Hän huusi muutakin, mutta en kaikkea nyt muista. Yritin selittää, että en ole tappanut ketään. Totesin hänelle, että persut on rauhanomainen puolue, emme ole tappaneet tai raiskanneet yhtään maahanmuuttajaa. Sitten mies meni autoonsa ja ajoi pois.

Sillä hetkellä koko tapahtuma huvitti minua kovasti, mutta olen mietiskellyt välikohtausta jälkikäteen. Olen pohdiskellut,  mistä tämä purkaus johtui ja miksi juuri minä jouduin kohteeksi. 

Ilmeisesti olin ensimmäinen ihkaelävä virallinen persu, jonka mies on koskaan kohdanut kasvokkain. Hän varmaan latasi kaikki patoutumansa kerralla niskaani.

Nyt ymmärrän, mitä tarkoittaa kokeneiden poliittikkojen käyttämä termi kusitolppa. Olenkin melkoinen tolppa, kun pituuskin on pari senttimetriä yli kahden metrin.

Ennakkoluuloisuutta tai rasisismia on monenlaista. Kaksi karkeaa esimerkkiä:

1. Mies asuu korkeassa tornitalossa Vantaan Hakunilassa. Hän on lähes ainoa kantasuomalainen asukas koko rapussa. Hän elää maahanmuuttajien kanssa ja kohtaa hänelle uusia tapoja, jotka kaikki eivät hänelle ole aivan mieluisia. Hakunilaismiestä haukutaan rasistiksi, kun hän kertoo kohtaamistaan ongelmista.

2. Mies asuu Helsingin Kuusisaaressa kalliilla pientaloalueella. On jätte kiva piipahtaa saaressa olevissa Didrichsenin tai Villa Gyllenbergin taidemusoissa. Mies on eriytynyt omiin ympyröihinsä, ehkä sitä tiukasti aidattua pientaloakin vartioidaan kameroin. Hän ei kohtaa maahanmuuttajia. Kuusisaarelaismies kokee olevansa liberaali ihminen, ja pitää muita ihmisiä rasisteina.

2 kommenttia:

 1. Juuri noin se menee. Oikeastaan maahanmuuttajien ongelmista ei pitäisi edes keskustella muuten kuin niiden kanssa jotka ovat oikeasti ja reaalimaailmassa, esim. kunnan vuokrataloissa, tekemisissä heidän kanssaan. Ja tietenkin maahanmuuttajien itsensä kanssa, koska ovathan he, kuten me kantasuomalaisetkin itse täysin vastuullisia omasta elämästään ja sen asioista.

  Asenteethan ovat sitä "suvaitsemmat" mitä kauempana asutaan mamuttuvista lähiöistä. Suvaitsevaisuus perustuu silloin vain johonkin ilmavaan ja paperiseen periaatteeseen, ei kokemukseen, ei arkeen, ei kohtaamiseen.


  Ainoat, rakenteellisesti ja tosiasiallisesti, rasistiset alueet Suomessa ovatkin Ahvenmaalla ja ruotsinkielisellä rannikolla, joissa suomen kieli on b-luokan kieli kuten tiedämme. Ja jotta paradoksi olisi täydellinen, ollaan noilla alueilla kaikkein suvaitsevaisempia Euroopan ulkopuoliseen maahanmuuttoon, vaikka noilla alueilla ei juuri afrikkalaisia asu eikä niitä sinne halutakaan.
  Ei ainakaan Tammisaaren suuntaan. Muutama perhe mallin vuoksi kurdialueelta tai Aasiasta saa tulla, muttei enempää.

  Nyt teidän persujen on viimein tehtävä selväksi että maahanmuuton kriittinen suunnittelu, ja jos niin tahdotaan, rajoittaminen, ei ole rasismia, ei millinkään vertaa. Yhteiskunnan on suunniteltava k a i k k i a yhteiskunnan toimintaan vaikuttavia asioita, myös maahanmuuttoa, se on virkamiesten ja politiikkojen velvollisuus täällä asuvia suomalaisia ja tänne jo muuttaneita maahanmuuttajia kohtaan.

  Suomi on -toistaiseksi - täynnä. Talous ei jätä asiaa epäselväksi. Sitä tuo tammisaarelainen politrukki ei halunnut myöntää, tai tiesi sen kyllä mutta pyristelee tosiasioita vastaan kuten niin moni vielä tässä maassa. Sinä olit toteemi jolle kirottiin sisäistä ristiriitaa. Vastaavaa on maamme media täynnä kun ahdistuneet toimittajatyttöpoikaset käyvät omaa rivienvälisotaansa esim. persuja vastaan ja näkevät rasisteja kaikkialla siellä missä niitä ei ole.

  (Kun menet eduskuntaan, ja koska maahanmuuttomyönteisyys noilla alueilla on noin suurta, teet aloitteen 4000:n afrikkalaisen, libyalaisen, sudanilaisen, tsadilaisen veljemme jne. uusien maahanmuuttajien pysyvästä asuttamisesta Raaseporiin ko. kunnan omin varoin. Se on siellä varma win-win- situation, kun ruotsinkielinen rannikkovyöhyke saa uutta geeni-, kieli- ja kulttuurista meemiperimää. Lain nimi voisi olla Lex Tammisaaren Tori. Muuttajille pelkkää A-ruotsin opetusta, onhan ruotsi helpommin opittava kieli ja tarjoaa mahdollisuuden Tammisaaren fundamentalisti-liberaalien asenteiden mahdollisesti muuttuessa sittenkin hakunilaisemmiksi siirtyä solidaarisempaan Tukholmaan :)

  VastaaPoista