lauantai 21. maaliskuuta 2015

Lundell Hesarissa


Kai-Ari Lundell, 59, peruskoulun luokanopettaja

Miksi ehdokkaana: "Minulla on kaksi syytä. Olen 59-vuotias opettaja ja pääsen 60-vuotiaana eläkkeelle. On aikaa, ja olen aina halunnut vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin, mutta en ole aikaisemmin jääviyssyistä sitä oikein kehdannut tehdä."

Vaalibudjetti: "Noin 10 000 euroa ja kaikki omia rahoja. Yhtään ei ole mistään muualta tullut, enkä ole pyydellytkään."

Tärkein vaaliteema: "Yleisellä tasolla lopetetaan rahojen syytäminen ulkomaille. Hoidetaan ensin omat asiat kuntoon ja katsotaan myöhemmin, riittääkö raha muuhun. Meillä on miljoona köyhää suurin piirtein. Heidän asiansa pitäisi laittaa ensin kuntoon. Samoin on 400 000 työtöntä ja monia peruseläkkeellä eläviä eläkeläisiä, jotka näkevät suoranaista nälkää. Näin ei saa olla."


Eilen Hesari soitti minulle, ja toimittaja teki pikapuhelinhaastattelun. Kysymykset olivat selkeitä, rautalankaa, oli helppo vastata. 

Tärkeimpään vaaliteemaan ei tietenkään mahtunut muuta kuin kärkiteemani, lopetetaan rahan syytäminen ulkomaille. Yritin tarjota loppuun koulusloganini, rauhoitetaan ja rahoitetaan koulu, mutta se ei mahtunut mukaan.

Kuva otettiin Myyrmäen aseman viereisillä portailla. Hesarin paperiversioon laitettiin komea kokovartalokuva.

Päivällä oli ehostetun Myyrmäen aseman avajaiset, asemalla oli paljon väkeä, kirpputori ja muutama kansanedustajaehdokaskin. Perussuomalaisista olivat paikalla vantaalaiset Lundell, Mäkilaine ja Niikko.

3 kommenttia:

 1. Hieno juttu Hesarissa.
  Tärkein vaaliteema -kohdassa tiivistyi oleellisin persujen sanoma, näin olen ainakin asian ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 2. Ihmisiä ei pidä verrata, mutta siinä jutussa kuvassa Lundellista vasemmalle, sananmukaisesti ja muutenkin, tuli hyvin ilmi vasemmiston väsymys ideologiassaan.

  Persu on v ä h ä n porvari mutta p a l j o n pienen ihmisen puolella. Sillä yhdistelmällä saataneen, siihen on ainakin teoreettinen mahdollisuus, jotakin isänmaan hyväksi aikaan.

  Viimeisten uutisten jäljiltä, terveisiä Antti Rinteelle, en kyllä toivo enää punamultaa , vaan reilua kepu-persu -hallitusta, mustamultaa, joka vapauttaisi sosiaalidemokraatit ja sen toisen Kreikka-puolueen ansaitsemalleen neljän vuoden lepotauolle kaikesta vastuusta.

  t. v.v.v.

  VastaaPoista
 3. Toinen Kreikka-puolue = vasemmistoliitto. Oliko se Stiller joka kysyi että vaikka Suomessa melkein 80 prosenttia äänestää muita kuin vasemmistopuoleita niin ilman demareita ei saada mitään aikaan. "Onko Suomessa Euroopan nössöin oikeisto?" Hyvin kysytty.

  Vasemmistoa ei tarvita jotta heikoimmista voidaan pitää huolta. Se pitäisi nyt viimein tajuta. Marxismin perusidea oli utopistinen ja elitistinen (etujoukko-ajattelu) alunperinkin. Persut ovat mielestäni juuri parhaalla paalupaikalla: selvästi ei-vasemmistolainen puolue joka pitää kansan puolta. Oikeisto-vasemmisto -akseli on mennyttä maailmaa, ja sekös vasemmalla puolella harmittaa.

  t. v.v.v.

  VastaaPoista