torstai 20. joulukuuta 2018

Kuntiin pitäisi palkata koulurauha-asiamiehiä


Kirjoitin Vantaan Sanomiin mielipiteen koulukiusaamisesta. Perussuomalaiset on vahvasti sitä mieltä, että kaikille lapsille on taattava turvallinen koulupolku. 
Ketään ei saa kiusata.
Koulu ratkoo suurimman osan kiusaamistapauksista, mutta aina siihen ei hyvästä yrityksestä huolimatta pystytä. Siksi Perussuomalaiset esittää Koulutuspoliittisessa ohjelmassaan, että kuntiin palkattaisiin neutraaleja koulurauha-asiamiehiä.
* * *
19.12. Vantaan Sanomat Mielipide
Kuntiin pitäisi palkata koulurauha-asiamiehiä
Koulukiusaamisen takia monen lapsen koulunkäynti häiriintyy, kun lapsi alkaa voida pahoin. Kiusaaminen murentaa pahasti itsetuntoa ja voi jättää pysyvät arvet loppuelämän ajaksi.
Suurin osa kiusaamistapauksista ratkotaan kouluissa yhteisvoimin, mutta aina kiusaamista ei saada loppumaan. Joskus kiusattu joutuu vaihtamaan koulua, mikä on yleisen oikeustajun vastaista. Mieluummin kiusaajan on vaihdettava koulua kuin kiusatun.
Kiusaamiseen on puututtava paljon aiempaa terävämmin.
Yksi ratkaisu on, että kuntiin palkataan neutraaleja koulurauha-asiamiehiä, joihin kiusatun vanhemmat voisivat ottaa yhteyttä, kun mikään muu ei ole auttanut ja kiusaaminen jatkuu. Koulurauha-asiamiehet voisivat olla puolueettomia asiaan perehtyneitä juristeja ja täysin irti kunnan kouluorganisaatiosta.
Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen koulupolkuun.
Kai-Ari Lundell
luokanopettaja
kaupunginvaltuutettu
eduskuntavaaliehdokas (ps.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti