torstai 29. tammikuuta 2015

Eduskuntavaalit - uudet kannatuslukemat

Puoluekannatusarviot Ylen mukaan 29.1.

KESK
-0,8
26,0
SDP
+1,9
17,2
KOK
-0,8
16,3
PS
+1,5
14,8
VIHR
-1,1
8,3
VAS
-0,7
8,2
RKP
+0,5
4,2
KD
-0,4
3,5
MUU
-0,2
1,5

Ilahduttavaa on huomata, että Perussuomalaiset nousee jo nyt.

Syitä on kolme:

1. Puolue on aloittanut vaalityön ja puheenjohtaja Timo Soini on pääsemässä vauhtiin.
2. Pariisin terrori-iskut
3. Kreikan vaalit

Perussuomalaiset tulevat kirimään kovasti muutama viikko ennen vaaleja. Todennäköisesti lukemat tulee olemaan samat kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, 18 prosentin luokkaa.

On selvää, että Keskusta ei pysty pitämään noin suurta johtoa, veikkaan noin 22 prosenttia, eli Keskustasta voi tulla päähallituspuolue.

Demareiden nousu on minulle yllätys, koska puheenjohtaja Antti Rinne ei ole mielestäni ollut kovin vakuuttava niissä esiintymisissä, joita olen nähnyt. Esim. koulutusalan Educa-messujen puheenjohtajien paneelissa Rinne oli suorastaan heikko, heikoin kaikista.

Kokoomuksen syöksykierre on ollut koko ajan selviö, onhan puolue päähallituspuolue. Kumpikaan pääministereistä, Katainen ja Stubb, ei ole järin onnistunut. Kansa rankaisee, kun kesken hallituskauden pääministeri hyppää kyydistä pois. Vastuunotto ei vakuuta.

Pikkuhiljaa näyttää siltä, että punamultaa pukkaa, Keskusta, PS ja SDP. Punamulta on monen äänestäjän toivehallitus, on politiikan suunnan muutoksen aika. Mukaan tullee KD.

Uusi punamultahallitus tulee olemaan erilainen, koska siihen ei mahdu Vihreät, Vasemmisto ja RKP. RKP:lle uusi tilanne on historiallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti