perjantai 30. tammikuuta 2015

Perussuomalaiset Nuoret sai rahansa

Oikeus on voittanut. Voidaan puhua myös sananvapauden voitosta.

Perussuomalaiset Nuoret haki v. 2014 toiminnalleen 100 000 euron valtionavustusta, mutta ministeriö myönsi vain 29 000 euroa. 

Ministeriö perusteli tuen epäämistä käsittämättömällä tavalla- Se totesi nuorisojärjestön näkemysten monikulttuuriasioissa olevan ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa. Ministeriön päätöksestä syntyi vilkas keskustelu sananvapaudesta.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) korostaa nyt, että sananvapautta tulee kunnioittaa suomalaisessa yhteiskunnassa kaikin tavoin.

Sananvapaus on Suomessa aina ollut hyvin erikoinen käsite. Yleensä meillä toistetaan yhtä mantraa kerrallaan. Pahin kausi oli Kekkosen aika, kun toisinajattelijat leimattiin armotta fasisteiksi huolimatta siitä, että esitetyt ajatukset olivat hyvinkin demokraattisia. 

Poliittisille nuorisojärjestöille jaettava tuki on luonnollisesti jaettava toiminnan perusteella, ei mielipiteiden. On uudestaan harkittava, voitaisiinko tuki jakaa eduskunnan voimasuhteiden perusteella.

Olin 1960-luvun lopulla partiossa Tikkurilan Sinisissä. Silloisen Helsingin maalaiskunnan lippukunnissa oli paljon lapsia ja nuoria. Partio sai kaupungin tukea paljon vähemmän kuin maalaiskunnan demareiden Nuoret Kotkat.

En tuntenut ketään, joka olisi ollut mukana Kotkien toiminnassa, mutta partiolaisia oli vaikka kuinka.


30.1. Yle


Perussuomalaisten Nuorten vuoden 2014 yleisavustus korotetaan 29 000 eurosta 58 000 euroon, tiedottaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

– Ministeriön oikaisupäätöksestä on kuitenkin poistettu perusteluihin virheellisesti sisällytetyt avustuskelpoisuusharkinnan piiriin kuuluvat seikat, joista syntyi keskustelu sananvapaudesta, ministeriö toteaa tiedotteessaan.

2 kommenttia:

  1. Tuon Kekkosajan fasisti-leiman tilalle on tullut nyt rasisti-leima.
    Myöhemmin osoittautui että nuo Kekkosen aikana leimatut olivat mitä kohtuullisimpia demokraatteja, läntisen humanismin ja pohjoismaisen avoimuuden kantajia.
    Nyt isketään rasistileimoja, jos uskaltaa harjoittaa yhteiskunnallista ajattelua tulevaisuusnäkökulmasta demografisin perustein, joissa ei ole pohjimmiltaan edes mitään arvolatausta vaan pelkkiä laskelmia yhteiskuntasuunnittelun pohjaksi.
    On luvallista ja suotavaa puhua syntyvyyden säännöstelyn puolesta kehitysmaissa ekologisin ja inhimillisin perustein, mutta ei ole luvallista puhua maahanmuuton suunnitelmallisuuden puolesta kotimaassa samoilla perusteilla. Tähän kaksoiskoodiin ja fiiliksien valikoivuuteen ei eläin pysty!

    VastaaPoista