lauantai 31. tammikuuta 2015

Jaakko Niinistö edistäisi maahanmuuttajien työllistymistä


Onnittelut vielä kerran Vantaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Jaakko Niinistölle! Hänet valittiin Vantaan kaupungin asukaspalveluiden kaupunginjohtajaksi.

Kun kysytään, niin vastataan: 

Olen kaikkien vantaalaisten kaupunginjohtaja.

Niinistön avaus on hyvä: 

Maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä hän edistäisi Vantaalla erityisesti kohentamalla entisestään suomenkielen opetusta.

Ilman kunnollista kielitaitoa on vaikea tehdä työtä. Harva työnantaja uskaltaa palkata kieliummikkoa. 

Olen opettaja koulussa, jossa on paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia. 

Arviointikeskusteluihin, joissa on oppilas, vanhemmat ja opettaja, joudutaan usein paikalle kutsumaan tulkki, koska vanhemmat eivät osaa vielä suomea. Yleensä lapset osaavat suomea paremmin kuin vanhemmat.

Tulkkipalvelut eivät suinkaan ole ilmaisia, tuntihinta on korkea. Yksittäinen koulu maksaa palvelun omista rahoistaan. Raha on opetuksesta pois.

Olisiko vaadittava, että myös maahanmuuttajavanhemmat opiskelisivat kunnolla suomea? 

Silloin sopeutuminen uuteen kotimaahan olisi helpompaa, myös työnsaantimahdollisuudet paranisivat. On maita, joissa on pakolliset kielitestit. 


31.1. Vantaan Sanomat


Jaakko Niinistö jäi onnittelujen ristituleen maanantaina heti Vantaan uuden apulaiskaupunginjohtajan valinnan ratkettua.

– Jaakko teki hyvän vaikutuksen valtuustoryhmän kuuntelutilaisuudessa. Hänellä oli esittää omia ajatuksia viran hoidosta, kokoomuksen valtuustoryhmän edustaja kertoo.

– Olen kaikkien vantaalaisten kaupunginjohtaja, ilman muuta myös maahanmuuttajien, itseään ”erittäin maltilliseksi” perussuomalaiseksi luonnehtiva Niinistö vakuuttaa.

Maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä hän edistäisi Vantaalla erityisesti kohentamalla entisestään suomenkielen opetusta.

– Vantaan resurssit ovat tiukoilla. Silti esimerkiksi aikuisopistojen kielenopetusta tulisi tehostaa ja laajentaa työikäisten maahanmuuttajien osalta. Mielestäni kielitaito on heidän kotoutumisensa ja työllistymisensä ydinasia, Niinistö linjaa.

– Aion myös kuulla maahanmuuttajajärjestöjen näkemyksiä siitä, mitä asioita voisi parantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti