perjantai 28. marraskuuta 2014

Lapsilisät porrastettava tulotason mukaan

Tänään kohkattiin rajusti niin, että eduskuntatalo tärisi.

Avioliittolain melskeiden ohella eduskunta päätti alentaa lapsilisiä 8,1 prosenttia, mikä tuntuu köyhän perheen kukkarossa. 

Opposition vastalauseet hylättiin - jaa 110, ei 87, poissa 2. 

Demarit möivät itsensä ja äänestäjänsä. Kokoomus teki kuten aina. Toissapäivänä Alexander Stubb puhui televisiossa ääni väristen köyhien puolesta, mutta kun on päätöksenteon aika, köyhiä ja tavallista kansaa lyödään aina.

On syytä harkita vakavasti lapsilisien porrastamista tulotason mukaan. 

Ei ole mitään mieltä siinä, että köyhät kiristelevät vähenevien lapsilisiensä kanssa samaan aikaan, kun rikkaat laittelevat lapsilisänsä pitkäaikaisille pankkitileille korkoa kasvamaan.

1 kommentti:

  1. Olisi miettittävä rohkeasti myös sosiaalituen vastikkeellisuutta joissakin tapauksissa. Paljonko 7-lapsinen maahanmuuttajaperhe saa lapsilisää...? Jos ette usko, käykää itse Kelan sivuilta tarkistamassa. Vastaus: 1100 euroa kuussa puhtaana käteen.

    Asia on vielä perusteltavissa jos perheen vanhemmat, edes toinen, käy töissä ja integroituu yhteiskuntaan veronmaksajaksi eikä pelkästään NETTOVERONNAUTTIJAKSI. Jos takana on useita vuosia pelkillä tulonsiirroilla elämistä (näitäkin esimerkkiperheitä löytyy) voidaan laskea että esimerkkiperheemme saa vuodessa lapsilisä noin 13 000 euroa nettona. Ei ihme että rahaa riittää Isisille lähetettäväksi.

    Vaatimus että otetaan rikkailta pois enemmän on aina sen kaikista helpoin, hyvä ehdokkaamme. Se lähenee jo rintamakarkuruutta ainakin punavihreiden suissa, koska hokevat sitä mantraansa ottamatta kantaa todellisiin rakenteisiin.

    Mutta vetäjän käteen jää sillä tavalla lyhyt tikku, koska kansan enemmistöä meidän rikkaamme eivät voi kokonaan elettää, edes niillä ei ole siihen varaa.

    Sen sijaan reaalipolitiikkaa olisi alkaa miettiä tukien vastikkeellisuutta em. ongelmakohdissa taloudellisista, moraalisista ja yhteiskuntapoliittiisista syistä.
    Unkarista on tästä käsittääkseni saatu jo hyviä tuloksia. (Paitsi tietenkin meidän tiedonvälittäjien näkökulmasta, mutta se ei olekaan unkarilaisten näkökulma, vaan ideologisten silmälasien aiheuttamaa hajataittoa).


    VastaaPoista