maanantai 22. helmikuuta 2021

Vantaan Weckman (KOK) ja Virkamäki (KOK) Perussuomalaisiin

 



 1.

Kokenut kuntapoliitikko Markku Weckman siirtyy kokoomuksesta perussuomalaisiin – "Vallalla on ollut keskustelemattomuuden kulttuuri" (Vantaan Sanomat 22.2.2021)

Vantaan kaupunginvaltuutettuna kokoomuksen ryhmässä vuodesta 1997 vaikuttanut Markku Weckman on eronnut kokoomuksesta ja liittynyt perussuomalaisiin.

– Poliittinen linjanveto kokoomuksesta ei ole ollut mieleni mukaista viime vuosina. En ole tämän valtuustokauden aikana tuntenut oloani valtuustoryhmässä kotoisaksi. Vallalla on ollut keskustelemattomuuden kulttuuri, Weckman kertoo eronsa taustoista.

Perussuomalaiset Weckman valitsi, koska kokee puolueen vastaavaan arvomaailmaansa.

– Koti, uskonto ja isänmaa, tiivistää Weckman.

Weckman on toiminut aiemmin myös kokoomuksen Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

2.

Jo toinen kokenut vantaalainen kokoomuspoliitikko siirtyi perussuomalaisiin (Vantaan Sanomat 22.2.2021)

Weckmanin lisäksi myös toinen kokenut vantaalainen poliitikko Pekka Virkamäki on eronnut kokoomuksesta ja hyväksytty Perussuomalaisen puolueen jäseneksi.

Virkamäki oli kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna vuosina 2000–2008. Sen jälkeen hän työskenteli kaupungin rakennusvalvontajohtajana viime vuoteen asti, jolloin hän siirtyi kaupungin virastaan eläkkeelle. Tällä hetkellä Virkamäki toimii ympäristöministeriössä.

– Erosin kokoomuksesta viikko sen jälkeen, kun kokoomus hyväksyi Vantaan valtuustossa kiinteistöveron korotuksen ja miljoonien suunnittelukulut ratikkaan.

Perussuomalaiset Virkamäki kertoo valinneensa muun muassa siksi, että puolue on Vantaalla vastustanut ratikkahanketta.

* * *

Weckmanin ja Virkamäen liittymiset Perussuomalaisiin kertovat jotakin Kokoomuksen tilasta. Moni perinteinen arvokonservatiivi voi kokea yksinäisyyttä ja orpoutta, ei enää tiedetä, mikä on puolueen linja. 

Puolueen puheenjohtajan monet lausunnot ovat olleet ristiriidassa Kokoomuksen perinteisten arvojen kanssa. Osa kokoomuslaisista on vajonnut liberaalisuudessaan jopa x-akselin alapuolelle kuten puheenjohtaja Petteri Orpo, ks. alla oleva kuva.


Ensimmäisen kerran ihmettelin kokoomuslaisten liikedintää viime eduskuntavaalien aikaan vaalikentillä. Useampikin perikokoomuslainen ihminen tuli varta vasten kertomaan minulle, että olen ikäni äänestänyt Kokoomusta, nyt äänestän teitä.

Kaiken huippuna pidin sitä, että peräti kaksi Kokoomuksen puolueorganisaatiossa olevaa työntekijää tuli sanomaan, ettei ilkeä enää äänestää omaa puoluettaan.

Weckmanin tiivistys kertoo kaiken: koti, uskonto ja isänmaa.

Suomessa taitaa olla enää jäljellä kaksi koti, uskonto ja isänmaa -puoluetta, PS ja KD. 

PS on iso ja KD on pieni.

2 kommenttia:

  1. Hienoja uutisia. Ihmiset alkavat uskaltaa näyttää sen, että heidän vanhat puolueensa ovat muuttuneet ja se ei tunnu oikealta. Perussuomalaiset tarjoaa oikeasti asiallisen perinteisiin arvoihin linkittyneen ja ei-sosialistisen vaihtoehdon. Uskon tällaisia uutisia nähtävän lisääkin ja eri puolilta Suomea. Se on iloinen asia ihan näin isänmaan näkökulmastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan noin, uskon, että hyvin moni jonkun muun puolueen ikiäänestäjä harkitsee nyt vakavasti Perussuomalaisia ykkösvaihtoehtona.

      Poista