keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Vantaan on pidettävä huolta hienoista museoistaan

Vantaa ei ole profiloitunut museokaupunkina, vaikka syytä olisi. Kaupungista löytyy silti komeita museoita: 

Tiedekeskus Heureka Tikkurilassa ( jos sitä varsinaiseksi museoksi voi kutsua)
Suomen Ilmailumuseo Aviapoliksessa
Taidemuseo Artsi Myyrmäessä 
Kaupunginmuseo Tikkurilassa

Pääkaupunkiseudun museot ovat luonnollisesti keskittyneet pääkaupunki Helsinkiin, mutta Vantaan on pidettävä hyvää huolta omista museoistaan. 

Opettajana olen vienyt luokkani vuosittain Heurekaan, joka on Suomenlinnan ja Eduskunnan ohella pääkaupunkiseudun hienoin oppimiskohde koululaisille. 



Tulilinjalla on nyt Suomen Ilmailumuseo, joka onneksi sai nykyisissä tiloissa jatkoaikaa vuoteen 2028, sen jälkeen edessä on häätö. Jos ei kunnollista tilaa löydy, niin kaupungin on rakennettava kruununjalokivelleen uudet tilat Aviapolikseen.


Klikkaa ja suurenna, niin voit lukea paremmin.

Länsi-Vantaan ylpeys Myyrmäen Taidemuseo Artsi kärvistelee ilmankosteusongelmien kanssa. Kaikki taideteokset eivät kestä ilmankosteuden vaihteluja. 

Paras paikka museolle olisi Myyrmannin vieressä oleva monttu, missä ennen sijaitsi Myyrmäen Terveyskeskus. Monttuun voisi aivan hyvin rakentaa kulttuuritalo, jonka yhteydessä olisi Artsi. Myyrmäessä ei ole riittävästi yhteisiä tiloja asukkailleen, vaikka Myyrmäki kasvaa kovasti tulevaisuudessa, kun alueelle rakennetaan monia isoja asuintaloja.

Montun paikka on sellainen, että Artsi olisi edelleen Suomen paras piipahtamistaidemuseo ostosreissujen yhteydessä. Rakennuksen yläkertaan olisi hyvä rakentaa nuoriso- ja erilaisia kansalaistiloja. Parempaa tonttia rakennukselle ei Myyrmäestä löydy.

Paraikaa Artsissa on loistava Laila Pullinen - Kuvanveistäjä Vantaalla -näyttely. Kannattaa piipahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti