torstai 7. maaliskuuta 2019

Suuren urheilujuhlan tuntua


Mikään ei ole hauskempaa kuin Vakioveikkaus, paitsi vaaliennusteiden seuranta ja vaalitulosten veikkaus. Hirvittävän jännittävää on aivan loppuvaiheet, vaali-iltana on hauska seisoskella puolueen vaalivalvojaisissa ja seurata vaalilaskennan kehitystä.

Tavallaan vaaleissa on paljon samoja elementtejä kuin vaikkapa 10 000 metrin juoksussa. Nyt näyttää siltä, että SDP on hieman karussa, Kokoomus on putoamassa kyydistä historiallisin lukemin ja Perussuomalaiset alkaa vasta viritellä pelottavaa, spurttimaista juhaväätäismäistä loppukiriään.

Perussuomalaisten kannalta tilanne näyttää hyvin herkulliselta. Kun tiedetään, että meillä on paljon epävarmoja äänestäjiä, luulisi kilpailijoita jo hieman pelottavan. 

PS-loppukiri on pelote.

– Kokoomus ja keskusta vuotavat entistä selkeämmin perussuomalaisiin. (Yle)

Tervetuloa bandwagoniin.

Olen joulusta lähtien veikannut meille 15,7 prosenttiyksikön lukemia, joihin meillä on täydet mahdollisuudet. 15,7 % olisi torjuntavoitto, mutta mahdollisuudet on enempään.

Kestävyysjuoksussa usein loppukiri ratkaisee sijoitukset. Eduskuntavaaleissa sijoista 2-5 käydään kova kamppailu. Itse odotan meille kolmossijaa, kakkossijakin voi olla haarukassa.

Töitä pitää tehdä.

* * *

7.3. Yle


Perussuomalaiset kirii vaalien kynnyksellä

Mittauksen suurin nousija on Perussuomalaiset, joka on parantanut juoksuaan koko alkuvuoden. Kannatus nousi jälleen yli prosenttiyksikön 13,3:een prosenttiin.

Tämä on suurin puolueelle mitattu kannatus Jussi Halla-ahon puheenjohtajakaudella.

– Perussuomalaisia aikaisemmin äänestäneet, jotka välillä ovat olleet epäilevällä kannalla, palailevat nyt Perussuomalaisten tukijoiksi, toteaa kyselyn tehneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

Ennen tätä talvea Perussuomalaiset on mitellyt suosion suuruudessa tasaisimmin vasemmistoliiton kanssa, mutta nyt se lähestyy neljänneksi suosituimman puoleen, vihreiden kannatuslukemia.

2 kommenttia:

  1. Jos PS pääsee hallitukseen, mitkä puolueet Kai-Ari haluaisi mukaan kokoonpanoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unknown....

      Näyttää siltä, että hallitusneuvotteluhin ensi alkuun pääsevät sdp, ps ja kok eli perussinipunaa lykkää, mikä kyllä minulle käy hyvin.

      Poista