keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Käyntikortti ja eduskuntavaaleihin valmistautumisesta


Vaikka eduskuntavaaleihin on vielä paljon aikaa, pikkuhiljaa ehdokkaat alkavat suunnitella kampanjoitaan. Tilasin tänään käyntikortteja taskun täytteiksi toreilla ja teltoilla jaettaviksi. 

Olen johdonmukaisesti käyttänyt materiaaleissani samaa designia :) 

Käytän neljän vuoden takaista vaalikuvaani, eihän sitä viitsi alvariinsa valokuvaamoissa hypellä. Kuntavaalien aikaan oppilaani kyllä huomauttelivat minulle, että etkö jo vaihtaisi kuvaa? Kerran koulukuvassa erehdyin käyttämään samaa paitaa kahtena vuonna peräkkäin, ja siitäkö minulle kuittailtiin pitkään :)

Puolueen slogan Jotain rajaa on paljon parempi kuin edellinen Saat, mitä tilaat. Saatiin vähän liiankin kanssa lunta tupaan, kun eduskuntaloikkarit pettivät ja häipyivät puolueesta. Asian hyvä puoli on ollut, että yli vuoteen ei toreilla ole tarvinnut puolustella kikyä tai sotea. 

Minulla tulee olemaan kolme vaaliteemaa. 

1. Itseoikeutetusti ykkösteemana on koulutus siitä yksinkertaisesti syystä, että olen perehtynyt koulutukseen syvällisimmin. Hyvällä syyllä voi sanoa, että olen koulutuksen asiantuntija.

Lapsille on taattava turvallinen koulupolku. Oppimistulokset on nostettava takaisin maailman kärkeen. Koulutuksen rahoitus on taattava.

2. Toinen teema liittyy vanhuksiin. En pidä ollenkaan siitä, että vanhuksia on jätetty heitteille yksin koteihinsa. Alimmat eläkkeet ovat hävyttömän matalia, ei niillä elä muuten kuin kituuttaen. Liian monia surullisia tarinoita kuulee, jos vain pysähtyy niitä kuuntelemaan.

Taitettu indeksi on palautettava takaisin. Tarvitaan myös vanhuusasiavaltuutetun virkaa.

3. Kolmas teemani liittyy miehiin. Heidät on kutsuttava kymmenen vuoden väliajoin äijäremonttiin, 30, 40, 50 jne. Moni mies ei vapaaehtoisesti lääkärintarkastukseen mene, usein vasta sitten, kun on liian myöhäistä. Myös miehet voivat olla ihmisiä.

Puolueen kaikkien ehdokkaiden yhteinen teema varmasti tulee olemaan maahanmuutto. Luulen, että keväällä puhutaan paljon myös turvallisuudesta, erityisesti turvallisuuspolitiikasta.

Minä kuten muutkin ehdokkaamme menemme vaaleihin omilla rahoillamme. Viime vaalien vaalirahailmoituksia selaillessani huomasin, että olimme vaaleissa mukana lähinnä pyhällä hengellä. Itse sijoitin vaaleihin noin 10 000 euroa, kaikki omista tienisteistäni.

Muiden puolueiden ehdokkaat saavat tukea sieltä ja täältä. Joissakin puolueissa pidetään uskottavana sitä, että takataskussa on 50 000 euroa, kun eduskuntavaaleihin mennään. 

Me korvaamme puuttuvan rahan kovalla työllä. Perinteisesti olemme kovin toripuolue. Niin tulemme olemaan nytkin.

Tervetuloa sunnuntaina Korson Maalaismarkkinoille, ehkä näemme siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti