torstai 18. toukokuuta 2017

Uusi Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa

Selfie Tikkurilan torikahviossa ennen tervetulotilaisuutta

Poljin fillarilla Louhelan asemalle ja hyppäsin Tikkurilaan vievään junaan. Perillä tutustuin Tikkurilan asemalla olevan Dixi-kauppakeskuksen laajennusosaan. 

Hienolta näytti kauppakeskus, vaikka asemaratkaisut eivät kaikilta osin ole onnistuneet. Laitureilta puuttuu liukuportaita, ja bussiasema on kuin 70-luvulta. Tuuli puhaltaa talvella kylmästi läpi, mieleen tulee karjanerotusaitaus. Mallia olisi pitänyt ottaa Kampin tai Tallinnan Viru-keskuksen bussiasemista.

Kaupunginjohtaja Kari Nenonen

Kaupunginjohtaja avasi tilaisuuden kertomalla mielenkiintoisia Vantaa-faktoja:

- työpaikkaomavaraisuus on 107,5 %
- työttömyysaste on 12 %
- kaupungin henkilöstömäärä on 10 895
- väestöennustus vuodelle 2045 on 290 000 asukasta
- kokonaisvelka on 1,8 miljardia euroa

Hallintojohtaja Hanna Ormio kertoi kaupunginvaltuuston käytännön järjestelyistä. Paperi ei liiku, vaan kaikki asiat liikkuvat sähköisesti. Tiedonkulku on nopeaa, ja säästö on huomattava.

Kansanedustaja Antti Lidtman kertoi yksittäisen kaupunginvaltuutetun vaikutusmahdollisuuksista. Hauskin yksityiskohta Lindtmanin puheessa koski puhujapönttöä, jonka korkeutta voi ennen puheen alkua säätää. Lindtman oli suunnittelemassa valtuustosalia ja viisaana miehenä miehenä ymmärsi, että ihmisiä on eri pituisia, pitkäkin mies voi olla ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti