sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Nuoret mukaan toimintaan

Hesarin Kaius Niemi pohti kolumnissaan instituutioiden muutoskykyä ja uusiutumista. Erityisesti huomio kiintyi kirjoituksen osaan, jossa pohdittiin nuorten ikäluokkien sitouttamista puolueisiin. Uusien jäsenten rekrytointi on monessa kunnassa Perussuomalaistenkin kohtalonkysymys. 

Nuorten keskuudessa populismi on suosittua. Koska Perussuomalaiset on populistinen puolue, perussuomalaisuus vetoaa juuri nuoriin. Me emme saa ukkoutua ja akkautua. Nuoria ei saa tökkiä sivummalle, vaan heidät on otettava rohkeasti mukaan toimintaan. 

Perussuomalaisilla Nuorilla on suuri merkitys nuorten aktivoimisessa ja sitouttamisessa. Mutta nuoret eivät saa jäädä omiin poteroihinsa makoilemaan. Samalla, kun nuoret liittyvät Perussuomalaisiin Nuoriin, heille on tarjottava myös emäpuolueen jäsenkorttia. Luontevaa on, että nuoret osallistuvat aktiivisesti myös oman kuntansa poliittiseen toimintaan. 

Sitouttamisessa nuorten kuten kaikkien perussuomalaisten suhteen oleellista on koulutus. Siksi Perussuomalaisten koulutusjärjestelmää on jatkuvasti kehitettävä.


Paraikaa kunnissa jaetaan luottamuspaikkoja. Kuntavaaleissa hyvin pärjänneille nuorille on annettava sijaa.

”Uusia hyvin vaaleissa menestyneitäkin ihmisiä jää varjoon puoluetoiminnassa, kun vanhat klikit torppaavat nuoria” .

Niin totta.

* * *

21.5. HS


Uusiutuminen on instituution yhteiskunnallisen roolin vaalimista, kirjoittaa HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

Vain 7,5 prosenttia sosiaalidemo­kraatteja äänestäneistä oli alle 50-vuotiaita, kertoi vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen tehty kysely­tutkimus.

Puolueissa varmasti mietitään paljonkin nuorten ikäluokkien sitouttamista. Toisaalta uneliaisuutta edistää uskollisen ikääntyneen äänestäjäkunnan mittava osuus.

Asenteissakin on korjaamista puo­lueiden sisällä. ”Uusia hyvin vaaleissa menestyneitäkin ihmisiä jää varjoon puoluetoiminnassa, kun vanhat klikit torppaavat nuoria”, harmitteli eräs tunnettu konkaripoliitikko kes­kustellessamme aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti