perjantai 17. maaliskuuta 2017

Vantaan homekoulujen kissa ja hiiri leikin on loputtavaOsa vantaalaisista kouluista on jo tullut elinkaarensa päähän. 70-80-luvuilla rakennettiin kouluja vauhdilla, ei niitä oltu tarkoitettukaan ikuisiksi. Niitä ei kannata peruskorjata, vaan ne on lanattava katepillarilla maan tasalle ja uusi koulu on rakennettava tilalle.

Enää ei kannata ottaa minkäänlaisia riskejä, varoittavia esimerkkejä on liian monta. Peruskorjaukset ovat olleet täysin susia. Sairastuneita lapsia on liikaa. Monen lapsen tulevaisuus on pilattu.

Opettajia, joiden työura on loppu, on aivan liian paljon. Monta työtoveriani on lopettanut työnsä aivan liian aikaisin tai sinnittelee ikään kuin pätkätöissä vaellellen koulusta toiseen etsien puhdasta työpaikkaa.

Näin ei voi jatkua! Kohta on pakko alkaa vaatia päitä vadeille.

Vaalien jälkeen asian suhteen on voimalla alettava tehdä töitä yhdessä yli puoluerajojen. Jos yhteistyöhön ei pysty, on turhaan ehdolla kuntavaaleissa.

Painotan sanaa VOIMALLA. Painotan sanaparia YLI PUOLUERAJOJEN. 

Valtuusto on kaupungin ylin päättävä elin.

Uusi Hämis on suunniteltava KUNNOLLA. Rakentaminen on tehtävä KUNNOLLA. Valvonta on suoritettava KUNNOLLA. 

Nyt ei saa sössiä.

Yksittäinen yhtenäiskoulu on kaupungin mittapuun mukaan todella suuri kulttuurilaitos. Uuteen Hämikseen on sijoitettava asianmukaiset nuorisotilat. 

Uuden Hämiksen liikuntasalista on tehtävä sellainen, että se sopii myös sisäurheilulajien harrastamiseen kouluaikojen ulkopuolella. Katsomotilojen ja muiden toimintojen kuten kuntosalien ja varastotilojen on oltava asianmukaisia.

Hämeenkylän koulu on minulle hyvin rakas, koska olen lähettänyt sinne monta kuutosluokkaa. Olen tuntenut koulusta vuosien varrella monta hyvää kollegaa.


Kannattaa katsoa Janne Sarvanteen komea video. Nyt koulu on jo maan tasalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti