maanantai 25. heinäkuuta 2016

Mikael Jungner tylyttää taviksia tyhmiksi

Hieraisin eilen illalla silmiäni. Iltatalehden jutussa käsiteltiin Mikael Jungnerin ylimielistä ja fasistissävytteistä Facebook-päivitystä:

- Ihmiskunnan ongelmat johtuvat suureksi osaksi siitä, että vähemmistö ihmisistä on avarakatseisia älykköjä. Siis sellaisia, jotka suhtautuvat muihin ihmisiin sallivasti ja ovat samalla kiinnostuneita eri näkökulmista ja faktoista. Ymmärtävät maailman monimutkaisia syy-seuraus-suhteita, Jungner kirjoittaa.
Hän arvelee kirjoituksessaan, ettei kyseisiä asioita saisi sanoa ääneen.
- Turkki, Trump, Brexit ja monet muut ilmiöt kuitenkin puhuvat puolestaan. Nuo eivät synny ilkeän vähemmistön juonista. Nuo syntyvät tyhmän enemmistön tonttuilusta, Jungner lataa.

Ilta-Sanomien juttu kokonaisuudessaan:

Ei ihme, että melkoinen osa suomalaisista etääntyy politiikasta ja välttelee äänestysuurnia. Aamun Hesarissa pohditaan, voidaanko äänestysvilkkauteen vaikuttaa:

Kirjoitin ihmisten äänestämättömyydestä viime blogikirjoituksessani, jossa pohdin, olisiko meidänkin Australian tapaan siirryttävä yleiseen äänestysvelvollisuuteen, äänestyspakkoon. Jos äänestysprosentit laskevat vuosi vuodelta, olemme pian vähemmistödemokratiassa:

En muista, milloin Suomessa julkipoliitikko olisi halveksinut tavallista kansaa noin rujosti kuin Jungner, tuskin koskaan. 
Jungner haukkuu ihmisten enemmistöä tyhmäksi.
Hämmentävää on, että Jungner on perinteisen työväenpuolueen viime aikojen tunnetuimpia hahmoja, ei siis mikään takahikiän kunnanvaltuuston varavaltuutettu.
Suomen vasemmistopuolueita on syytetty siitä, että ne ovat etääntyneet kansasta, että ne ovat suorastaan elitistisiä.
Kun puolueet etääntyvät kansasta, kansa etääntyy puolueista. Silloin on turha ruikuttaa alhaisista äänestysprosenteista.
Jungnerin mielestä vain vähemmistö on avarakatseisia älykköjä, jotka ymmärtävät monimutkaisia syy-seuraus-suhteita.

2 kommenttia:

 1. Suomen molemmat "vasemmistolaispuolueet" ovat vihertävien ja voimakkaan arvoliberaalin ja globalistisen elämäntapan omaksuneiden kaupunkilaisnaisten kaappaamia.
  Ei siinä ole mitään kummallista. Monelle muullekin instituutiolle on tapahtunut ihan sama. En uskalla antaa esimerkkejä...
  Odotankin innokkaasti sitä demareiden julistusta, jossa se ruotsalaisen veljespuolueen mallin mukaisesti julistautuu feministiseksi puolueeksi. Ja toivonkin sitä.

  Kun mukaan laskee vielä sen vasta tutkitun tiedon, että Vihreä puolue olisi Suomen suurin, jos vain naiset saisivat äänestää, tarkoittaa Jugner implisiittisesti tyhmällä enemmistöllä maltillisesti muutoksen suhtautuvia miehiä.
  Globalistia ei tyydytä mikään muu kuin sokea vauhti kohti federaatiota ja arvoista vapaata maailmaa.
  Jugner on suorastaan sapluunaksi kelpaava mallikappale.

  Vasemmistopuolueet ja vihreät (ja miksei rkp:kin) kun keksisivät yhdistyä niin asetelma olisi selvä ja reilu. Voisivat perustaa yhdessä vaikkapa Suomen Kansan Hyvien Ihmisten Puolueen.
  Sitten olisi Kokoomus plus Kepu porvariallianssina ja kolmantena (me) loput, Suomen Kansan Tyhmät Syvät Rivit joukossa muuutama älykkökin (en tarkoita meitä nyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Sitten olisi Kokoomus plus Kepu porvariallianssina ja kolmantena (me) loput, Suomen Kansan Tyhmät Syvät Rivit joukossa muuutama älykkökin (en tarkoita meitä nyt)."

   Ano...

   Olet oikeassa siinä, että jonkinlaista poliittisen kentän "täsmennystä" voitaisiin kyllä tehdä. Nyt äänestäjät ovat hukassa näin monen samankaltaisen vaihtoehdon kanssa.

   1. vas + sdp + vihr
   2. kok + kesk
   3. perus + krist

   Esimerkiksi noin, vaihtoehdot olisivat selkeämmät kuin nyt. Periaatteessa olisi kaksi kilpailevaa hallituskoalitiota.

   Mutta tuskin noin käy.

   Poista