lauantai 6. helmikuuta 2016

Video Myllypuron leipäjonosta - eihän se näin voi olla!

Klikkaa ja katso ehdottomasti tämä video:


Toimittaja Hannu Wallberg kuvasi kännykällään videon kiemurtelevan pitkästä leipäjonosta Myllypurossa.

Wallberg:

Jumalauta! 

Leipäjono Myllypurossa pe aamuna. Tiesin mut en tajunnu.. jono ulottu Kurkimäen puolelle kehän alta. Reality bites.

MTV;n uutinen aiheesta

* * *

Kyllä yhteiskunnassamme on jotain pahasti vialla, kun ihmisten pitää jonottaa kaduilla ruokaa. Ei voida enää millään kriteereillä puhua hyvinvointiyhteiskunnasta.

Meillä käytetään ahkeraan käsitettä suhteellinen köyhyys, on siis ihmisiä, jotka ovat huono-osaisia muun väestön keskimääräiseen elintasoon nähden.

Onko Suomessakin alettava puhua absoluuttisesta köyhyydestä, koska meiltä löytyy ihmisiä, joiden ravinnon vähimmäisedellytykset eivät täyty?

Kohta joka viides suomalainen on köyhä, miljoona ihmistä. 

Joukossa on paljon lapsiperheitä, mikä näkyy myös Myllypuron leipäjonosta. Ikävä kyllä köyhyyskin on alkanut periytyä kuten ennen muinoin. Edes koulutus ei takaa enää nousua köyhyysloukusta.

Googlailin, en löytänyt mistään, mikä on todella köyhien ihmisten osuus Suomen miljoonasta köyhästä.

1 kommentti:

 1. Toimittajat näitä leipäjonoja kuvailevat tuolla suunnalla joka toinen kuukausi ja sitten somessa päivitellään frendien kesken, että voi herranen aika, että tälläistäkö meilläkin on.
  Unohtuu että nämä samat jonot siellä olivat myös sateenkaari-hallituksen aikana.
  Keskiluokka keksii nämä jonot uudestaan ja uudestaan ja pyörittelee somessa päätään ihmeissään, kunnes unohtaa...siksi aikaa kunnes taas joku ajalee Myllikän suunnalla älypuhelimensa kanssa ja linkkiä lähtee taas faceen...

  En tiedä oikein mitä ajatella. Paras etten kirjoita sitä tähän mitä voisin ajatella.

  Voisi ihmetellä kuitenkin myös sitä, että onhan meidän maalla varaa samaan aikaan järjestää viisi ilmaista ruokaa päivässä, majoitus, tulkkaus- ja viranomaispalvelut, ilmainen terveydenhoito ja puuhaa joukolle joka yhtenä jonona ulottuisi Myllypurosta keskustaan saakka, vähintään.
  Kun myönteiset turvapaikkapäätökset sitten tulevat kaupungin asunnoista löytyy tilaa poikamiesbokseihin jonojen ohi "asunnottomuuden" perusteella, se on linjaus kuulemma mm. Helsingissä.

  Mitähän tästä niissä leipäjonoissa ajatellaan, se olisi se paljon kiinnostavampi kysymys. Sitä keskiluokka ei itseltään kysy. Turvallisempaa on katsella linkkiä ja ihmetellä sitä mikä Suomessa on ollut totta jo vaikka kuinka kauan.

  Jp

  VastaaPoista