lauantai 8. toukokuuta 2021

Vantaalle kaasubusseja ja biokaasulaitos

 

Vantaan Sanomat / Mielipide 8.5.2021

On syytä tutkia ennen kuin hutkitaan. Nyt hutkitaan ja runnotaan läpi yhtä vaihtoehtoa saatesanoin "ratikka tai ei mitään".

"Ratikka tai ei mitään" -lausahdus lipesi apulaiskaupunginjohtajan suusta, kun asiaa käsiteltiin Vantaan kaupunginvaltuustossa 16.12.2019.

Kaupunginvaltuuston äänet jakautuivat 45-22. Vantaan Perussuomalainen valtuustoryhmä äänesti ratikkaa vastaan. Myös Kristillisdemokraatit, Keskusta ja Siniset sekä osa Kokoomuksesta olivat ratikkaa vastaan.

Kesäkuntavaalit Vantaalla ovat ilman muuta ratikkavaalit, vaikka jotkut ehdokkaat yrittävät epätoivoisesti väittää toisin. Ratikkaa voimakkaasti kannattaneiden valtuutettujen äänenpainot ovat pikkuhiljaa pehmenneet, kun he ovat huomanneet, että äänestäjissä ylettömän kallis Vantaan ratikka saa kovaa kritiikkiä. Mellunmäestä Lentokentälle suunniteltu ratikkalinja ei saa esim. Länsi-Vantaalla juuri minkäänlaista kannatusta.

Varsinkin Vantaan Kokoomus on ratikan suhteen täysin hajalla samaan tapaan kuin valtakunnan tasolla tulevan elvytyspakettiäänestyksen suhteen. Kun oletetaan, että Perussuomalaiset kasvattavat Vantaalla valtuutettujen määräänsä reippaasti, ja Kokoomus saa ryhmäänsä uusia ratikkakriitikoita, Vantaan ratikka äänestetään kaupunginvaltuustossa nurin  vuonna 2023.

Länsimäen ja Hakunilan asukkaat tarvitsevat kunnon liikenneyhteyden Tikkurilan asemalle. Edullinen, joustava ja puhdas kaasubussilinjasto biovoimaloineen on toimivin vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti